Sağlık

Fosfatidilserin Dikkat Eksikliği için Etkili mi?

Fosfatidilserin, bir fosfolipid bileşiği olup hücre zarlarının bir bileşenidir. Fosfatidilserin, özellikle sinir hücrelerinde yüksek oranlarda bulunur ve sinir sistemi fonksiyonlarının sağlıklı bir şekilde çalışması için önemlidir.

Yağ asitleri, fosfat molekülleri ve serin amino asidinden oluşur. Bu bileşik, hücre zarlarının yapısal bütünlüğünü korumak ve sinir hücrelerinin uygun şekilde iletişim kurmasını sağlamak için gerekli olan fosfolipidlerden biridir.

Özellikle yaşlandıkça doğal olarak üretilen miktarı azalan bir bileşiktir. Bu nedenle,phosphatidylserine takviyeleri, beyin fonksiyonları, hafıza, dikkat ve öğrenme gibi kognitif işlevleri artırmak için kullanılmaktadır. Ayrıca, fosfatidilserin takviyelerinin stres azaltıcı ve kas onarımını destekleyici etkileri de olabilir.

Takviyeleri genellikle soya fasulyesi veya sığır beyninden elde edilen phosphatidylserine içerirler. Ancak, bazı takviyelerin deniz yosunu, pirinç veya bitkisel kaynaklardan da elde edilen fosfatidilserin içerdiği görülmüştür.

Fosfatidilserin takviyeleri, genellikle güvenli kabul edilir ancak bazı yan etkileri olabilir. Özellikle yüksek dozlarda alındığında mide rahatsızlığı, uyku bozuklukları, baş dönmesi ve baş ağrısı gibi yan etkiler görülebilir. Fosfatidilserin takviyelerinin kullanmadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir.

Fosfatidilserin Dikkat Eksikliği için Etkili mi?

Phosphatidylserine bazı araştırmalar tarafından dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) semptomlarını azaltmak için kullanılabileceği gösterilmiştir. Örneğin, bir 2014 araştırması, DEHB'li çocuklarda fosfatidilserin takviyesinin dikkat ve konsantrasyonu artırdığını bulmuştur.

Ancak, fosfatidilserinin DEHB semptomlarını iyileştirmek için etkili olup olmadığı hala tartışmalıdır. Bazı araştırmalar pozitif sonuçlar gösterirken, diğerleri etkinliği konusunda daha az kesin sonuçlar elde etmiştir. Ayrıca, takviyelerin dikkat eksikliği için kullanımı konusunda daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Özetlemek gerekirse, phosphatidylserine takviyesinin dikkat eksikliği için etkili olup olmadığı tam olarak bilinmemektedir, ancak bazı araştırmalar DEHB semptomlarını azaltmak için kullanılabileceğini göstermektedir. takviyeleri kullanmadan önce, özellikle DEHB gibi bir tıbbi durumunuz varsa, doktorunuzla konuşmanız önemlidir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

1 ay önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

1 ay önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce