Gavur pancarı sedef için yaygın kullanılan yabani bir tür bitkidir. Sedef için bitkinin toprak altında kalan kök kısımları kullanılır. Bitki ayrıca yılan yastığı, yılan burçağı gibi isimlerle bilinir. Bitkinin toprak üstündeki ve toprak altındaki kısımları yenilmez. Ancak harici olarak geleneksel tedavilerde kullanılır.
Şimdi Satın AlBitkinin kök kısımlarının hasadı ilkbahar aylarında yapılır. Oldukça derine dek inen köklerin hasadı bir hayli güçtür.
Latince ismi: Dracunculus Vulgaris
Gavur pancarı cilde uygulanmadan önce kurutulmalı ve ardından ısıya maruz bırakılmalıdır. Sıklıkla kökler kurutulup öğütüldükten sonra kaliteli bir yağ ile kavrularak bir macun kıvamına getirilir. Macunu hazırlamak için sıklıkla zeytinyağı, argan yağı, tatlı badem yağı, hindistan cevizi yağı, üzüm çekirdeği yağı, susam yağı gibi nitelikli bir yağ tercih edilebilir. En sık olarak zeytinyağı kullanılır.
Elde edilen macun ya da lapa benzeri karışım şikayetli bölgelere uygulanır. Uygulama sonrası bölgeler bir sargı bezi ile sarılabilir.
Şimdi Satın AlElde edilen lapaya bir miktar saf bal mumu eklenerek gavur pancarı kremi elde edilebilir. Krem cilde daha pratik bir biçimde uygulanır. Kremi hazırlamak için toz halde gavur pancarı kökü, zeytinyağı ya da başka bir doğal bitkisel yağ ve saf bal mumu yeterlidir.
Krem için yılan burçağı kökü ve zeytinyağı bir arada kavrulmalıdır. Başka bir tencerede ise benmari usulü ile saf bal mumu eritilmeli ve ardından tüm malzemeler bir araya getirilmelidir.
Elde edilen krem donmadan önce temiz cam bir kavanoza aktarılmalı ve serin bir yerde ağzı kapalı olarak saklanmalıdır.
Gavur pancarı aktarlarda nadiren bulunabilir. Web sitemizden her zaman en son hasadın mahsülü olan gavur pancarı kökünü güvenle temin edebilirsiniz. Satın aldığınız kökler ile lapa ya da krem hazırlayabilirsiniz.
Şimdi Satın AlBilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…