Gece depresyonu, özellikle akşam saatlerinde ve gece boyunca artan düşük ruh hali, endişe ve karamsarlık hislerini ifade eder. Bu durum, sabahları daha iyi hissetme eğiliminde olan bazı insanlarda bile görülebilir.
Gece depresyonu, mevsimsel duygudurum bozukluğu (SAD) veya diğer depresyon türlerinin bir belirtisi olabilir. Ayrıca, gece depresyonunun sebebi hormonal değişiklikler, biyolojik saatle ilgili faktörler ve stres de olabilir.
Belirtiler, gündüz depresyonu belirtilerine benzer olmakla birlikte, uyku ve diğer fiziksel semptomlar daha belirgin olabilir. Uyku bozukluklarına ek olarak, gece depresyonu olan kişiler, özellikle geceleri daha fazla endişe veya üzüntü hissedebilirler.
Gülümseyen veya atipik depresyon, diğer depresyon tiplerinden farklı belirtileri olan bir depresyon çeşididir. Bu tip depresyonda kişiler genellikle sosyal etkileşimlere daha fazla ilgi gösterirler ve pozitif olaylar karşısında daha fazla tepki verirler. Ancak yine de çoğunlukla kendilerini halsiz, umutsuz ve mutsuz hissederler.
Gülümseyen depresyon, ayrıca, iştah ve uyku düzenlerinde değişikliklerle birlikte, ağrı ve hassasiyet gibi somatik (fiziksel) semptomlarla da birlikte olabilir. Tipik olarak, diğer depresyon tiplerinde olduğu gibi, gülümseyen depresyonda da kişilerin hayat kalitesi, işlevselliği ve genel sağlıkları olumsuz etkilenebilir.
Atipik depresyonun belirtileri şunları içerebilir:
Atipik depresyonun belirtileri diğer depresyon türleriyle benzerlik gösterse de, uyku, yeme ve diğer semptomların paterni farklıdır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…
Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…
At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…
Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…
Kav mantarı (Fomes fomentarius), halk arasında "ağaç mantarı" veya "çakmak mantarı" olarak da bilinir. Genellikle…
Çemen otu (Trigonella foenum-graecum), mutfaklarda baharat olarak kullanıldığı gibi, geleneksel tıpta da birçok sağlık sorununa…