Geçirgen Bağırsak Sendromu Diyeti Nedir?
Geçirgen bağırsak sendromu, bağırsakların iç yüzeyindeki hücreler arasındaki sıkılık bağlantılarının zayıflaması sonucu, bağırsakların normalden daha fazla geçirgen hale gelmesi durumudur. Normalde, bağırsaklar, yalnızca besinlerin emilmesine izin verirken, zararlı maddelerin geçişine izin vermezler. Ancak, geçirgen bağırsak sendromu olan kişilerde, bağırsaklar zararlı maddelere, toksinlere ve sindirim sırasında oluşan atık maddelere izin verebilirler.
Geçirgen bağırsak sendromunun belirtileri; karın ağrısı, şişkinlik, gaz, ishal, kabızlık, yorgunluk, baş ağrısı, cilt problemleri ve bağışıklık sistemi sorunları gibi çeşitli semptomlar olabilir.
Geçirgen bağırsak sendromu, çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilir, örneğin stres, kötü beslenme, antibiyotik kullanımı, bağırsak enfeksiyonları, inflamatuvar bağırsak hastalığı (IBD), çölyak hastalığı ve diğer sindirim sistemi rahatsızlıkları gibi faktörler etkili olabilir.
Tedavisi altta yatan nedenlere ve semptomlara bağlı olarak değişebilir. Sağlıklı bir diyet, prebiyotikler ve probiyotikler içeren takviyeler, bağırsak duvarını onarmaya yardımcı olabilecek besinler, egzersiz ve stres yönetimi tedavi seçenekleri arasındadır. Ayrıca, ilaçlar da semptomları hafifletmek için kullanılabilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…