Tütsü

Geri Akış Tütsü Nasıl Yapılır? Konik Tütsü

Geri Akış Tütsü Nasıl Yapılır?

Geri akış tütsü yapmak için özel olarak tasarlanmış geri akış tütsü hamuruna veya konisine ihtiyacınız olacaktır. Bu tür tütsüleri evde kendiniz yapmak oldukça zor ve zaman alıcı olabilir, bu nedenle genellikle özel olarak üretilen tütsüleri satın almak daha kolay bir seçenektir. Bu konuda gene de azimli ve istekliyseniz işte sizin için bir tarif!

Geri Akış Tütsü Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 1 su bardağı tütsü tozu (sandal ağacı, selvi, gül veya diğer hoş kokulu odun türleri tercih edilebilir)
  • 1-2 yemek kaşığı doğal yapışkan madde (meyve suyu, bal veya agar agar ya da diğer bir bitkisel toz reçine gibi)
  • Su

Yapılışı:

  1. Odun Tozunu Hazırlama: İlk olarak, tercih ettiğiniz hoş kokulu odunları toz haline getirin. Bunu yapmak için odunları rendeleyebilir veya öğütebilirsiniz. Odun tozunu bir kaba alın.
  2. Yapışkan Maddeleri Ekleme: Odun tozuna, doğal bir yapışkan madde ekleyin. Bu, odun tozunun bir arada tutulmasını sağlayacaktır. İki yemek kaşığı yapışkan maddeyi odun tozuna ekleyin ve iyice karıştırın.
  3. Su Ekleme: Karışıma yavaşça su ekleyin ve malzemeleri bir arada tutan kıvamı elde edene kadar karıştırın. Hamurun yapışkan ve şekillendirilebilir bir kıvamda olması gerekecektir.
  4. Koni Şekli Verme: Elde ettiğiniz hamuru küçük parçalara ayırın ve her bir parçayı bir koni şekli vererek şekillendirin. Koni şekilleri geri akış tütsüleri yapmanın temel şeklidir.
  5. Kurutma: Konilere verdiğiniz şekli korumak için, tütsüleri birkaç gün boyunca kurumaya bırakın. Kuruyan tütsüleri kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.

Ancak unutmayın ki, geri akış tütsü yapmak oldukça ustalık ve deneyim gerektiren bir işlemdir. Bu nedenle, evde geri akış tütsü yapmak yerine, güvenilir ve kaliteli bir tütsü satın almak daha iyi bir seçenek olacaktır.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

4 hafta önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

4 hafta önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce