Gerson Terapisi

Gerson Terapisi Kanser için Etkili Olabilir mi?

Gerson Terapisi Nedir? Gerson Terapisi Kanser için Etkili Olabilir mi?

Kanser, anormal hücre büyümesi ile karakterize edilen bir hastalık grubudur. Dünya çapında önde gelen ölüm nedenleri arasındadır.

Geleneksel kanser tedavilerinin yanı sıra, bazı kişilerin kanseri önlemenin veya tedavi etmenin etkili bir yolu olduğuna inandıkları bazı doğal ve alternatif tedaviler vardır.

Gerson Terapisi Nedir?

Popüler bir alternatif tedavi yöntemi, özel bir diyet, çiğ meyve suları, detoksifikasyon ve takviyeleri içeren bir beslenme sistemi olan Gerson Terapisidir.

Gerson Terapisi diyeti olarak da adlandırılan yöntem “vücudun olağanüstü kendini iyileştirme yeteneğini harekete geçirdiğini” iddia eden doğal bir alternatif tedavi sistemidir.

1900’lerin başında Dr. Max B. Gerson tarafından geliştirilmiştir. Gerson bu terapiyi tüberküloz ve kanser gibi hastalıkları tedavi etmek için kullanmıştır.Toksinleri atarak ve bağışıklığı artırarak sağlığı iyileştirmeyi amaçlamaktadır.

Gerson Terapisinin üç ana bileşeni vardır – diyet, detoksifikasyon ve takviyeler.

Terapi gören kişiler, çiğ meyve suları ile organik, bitki bazlı bir diyet izlemeli, detoksifikasyon için günde birkaç kez kahve lavmanı kullanmalı ve çok çeşitli takviyeler almalıdır.

Gerson Terapisine başlamadan önce, uygun olup olmadığınızı görmek için tıbbi kayıtlarına bakılır ve ardından bir vaka değerlendirmesinden geçilir.

Bu terapinin çok çeşitli kronik hastalıkları tedavi etmesi amaçlanmış olsa da, Enstitü belirli koşulların Gerson Terapisine iyi yanıt vermediğini belirtmektedir.

Bunlar arasında beyin tümörleri, Parkinson hastalığı, böbrek yetmezliği ve ileostomi bulunur.

Gerson Terapisi Kanser için Etkili Olabilir mi?

Gerson Terapisinin iddialarını destekleyen neredeyse hiçbir bilimsel kanıt olmamasına rağmen, birkaç vaka çalışması bunun kanser tedavisiyle ilişkisini incelemiştir.

Gerson Enstitüsü ile yakın çalışan bir araştırma grubu olan Gerson Araştırma Organizasyonu, Gerson Terapisi alan cilt kanseri olan 153 kişinin geleneksel tedavi gören hastalardan çok daha uzun süre hayatta kaldığını bildirmiştir.

Ek olarak, bir vaka çalışmasında, Gerson Terapisini izleyen agresif kanserli altı kişi, geleneksel tedavilerden beklenenden daha uzun süre hayatta kalmış ve yaşam kalitesinde iyileşme yaşamıştır.

Ancak bu çalışmalar küçüktür ve bilgiler yetersizdir. Söz konusu gelişmelerin Gerson Terapisinden mi yoksa başka nedenlerden mi kaynaklandığını söylemeyi zordur.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

1 ay önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

1 ay önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce