Gıcırdayan peynir adı verilen peynirler, adından da anlaşılacağı üzere ağızda çiğnendiğinde gıcırdayan bir dokuya sahip olan peynirlerdir. Bu peynirlerin kendine has bu özellikleri, belirli üretim teknikleri ve içerik kombinasyonlarıyla elde edilir. Gıcırdayan peynirler, genellikle taze, yüksek nem içerikli ve düşük yağlı peynirlerdir.
Gıcırdayan peynirlerin üretiminde, pıhtılaşma aşamasında uygulanan teknikler büyük önem taşır. Peynir üretiminde kullanılan enzimler ve asitler, süt proteinlerinin (kazein) yapısını etkiler. Peynir yapımında şu adımlar izlenir:
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…