Gingerol

Gingerol Nedir? Bilinen En Kuvvetli Antioksidan!

Gingerol zencefilde bulunan ana bileşendir. Bu bileşen çok önemli bir kanser savaşçısıdır. Ayrıca gingerol, anti inflamatuar etkiye sahiptir, iltihap önleyicidir. Serbest radikaller ile savaşır.

Zencefil bitkisi başlı başına bir mucizedir. İçeriğinde 400’den fazla bileşen barındırır. Bu bileşenlerin insan sağlığına azlı çoklu birçok olumlu etkisi vardır. Fakat gingerol bu bileşenler içinde en öne çıkan, en etkili ve en değerli bileşendir. Zencefilin kendine has aromasını ve kokusunu da veren gingerol bileşenidir.

Gingerol, bilinen en yüksek antioksidan seviyesine sahip bileşendir!

Bu yüksek antioksidan seviyesi ile gingerol, yaşlanmayı yavaşlatmaktan, kanser hücreleri ile savaşmaya kadar birçok görevi başarıyla üstlenir.

Gingerolün, kanser hücrelerine karşı gösterdiği etki, yapılan klinik çalışmalarla desteklenmektedir. Kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlatıcı etkisi vardır.

Günde 2 gram kadar tüketeceğiniz çiğ zencefil, kanserden koruyucudur!

Soğuk Algınlığına Zencefil Suyu

Zencefil suyu, vücudu ısıtır ve terlemeyi sağlar. Soğuk algınlığında terleme iyidir. Ayrıca bahsettiğimiz gibi zencefil yüksek anti inflamatuar etkiye sahiptir. İçeriğindeki yüksek c vitamini oranı ile de soğuk algınlığında başvurulması gereken ilk doğal çözümlerin başında gelir.

C vitamininin yanı sıra içeriğinde B2, B3, B6, demir, potasyum, magnezyum bulunmaktadır.

Romatoid Artrit & Osteoartrit ve Gingerol

Eklem hasarına neden olan bu hastalıkların destek tedavisi olarak zencefil önerilmektedir. Romatoid artist ve osteoartrit hastalığından muzdarip kişilerin düzenli zencefil kullandığında daha az ağrı kesici ilaçlara başvurduğunu gösteren çok sayıda çalışma bulunmaktadır. 

Zencefil yalnızca, bu hastalıklarda ağrı kesici etki göstermez. Buna ek olarak hastalığın gerilemesini sağlayıcı etkilere de yol açar.

Zencefil: Bulantı Önleyicidir

Hamileliğe bağlı sabah bulantıları için zencefil birebirdir. Ayrıca deniz tutması, kemoterapiye bağlı mide bulantısı ve kusmayı da engelleyici etkiye sahiptir.

Zencefilin bu etkisiden yararlanmak için 1-2 gram kadar zencefil tüketimi fazlasıyla yeterlidir. Aşırıya kaçmaya gerek yoktur.

Zencefilin içeriğindeki gingerol maddesi gıda takviyesi formunda da satılmaktadır.

Çiğ halde tüketeceğiniz zencefil ile en yüksek oranda fayda sağlayabilirsiniz. Zencefil ülkemiz topraklarında da üretimi yapılan ve yüksek verim alınabilen bir bitkidir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

4 hafta önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

4 hafta önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce