Glukonolakton (gluconolactone); diğer adı ile glukono delta-lakton; poli-hidroksi asitler (PHA’lar) olarak bilinen bir asit grubuna dahildir.
Glukonolakton gibi PHA’ların, onlara benzersiz özelliklerini veren ve onları AHA’lardan ve BHA’lardan ayıran birkaç hidroksil grubu vardır.
Diğer asitler gibi, glukonolakton da ölü hücreleri cildin en dış tabakasından çıkarma yeteneğine sahiptir, bu da daha pürüzsüz, daha parlak bir cilt sağlar.
Bu hidroksil grupları onu aynı zamanda bir nemlendirici, suyu cilde çeken bir bileşen yapar. Ve bu, glukonolaktonun sadece bir peeling asidi olarak değil, aynı zamanda bir hidratör olarak da hareket ettiği ve onu diğer asitlerden çok daha nazik olduğu anlamına gelir.
Aynı zamanda çok daha büyük bir moleküldür ve derinin derinliklerine nüfuz edemez, bu da daha hassas olmasının bir başka nedenidir ve hassas ciltlerinin iyi bir seçenektir.
Gene de ürünlerde ana bileşen olacak birincil aktif bileşen olarak kabul edilmemektedir yalnızca hafif peeling ve nemlendirici özellikleri sayesinde destekleyici bir oyuncudur.
Herhangi bir asitte olduğu gibi, cildinizin üzerindeki ölü, kuru hücreleri çözecek kimyasal bir peeling görevi görür. Bu, doku ve tonu (diğer bir deyişle ince çizgiler ve noktalar) iyileştirir ve fazla yağın giderilmesine de yardımcı olabilir. Yine de, daha büyük bir molekül olduğu için, diğer asit muadilleri kadar derine nüfuz edemez. Ve bu, kızarıklık ve pullanma gibi yan etkilerin büyük ölçüde azalmasıyla, onu daha nazik kılar.
C vitamini veya E vitamini ile aynı şekilde geleneksel bir antioksidan olmasa da, glukonolakton, UV hasarıyla savaşmak için serbest radikalleri nötralize edebileceğine dair bazı kanıtlar vardır.
Glukonolaktonun antimikrobiyal olabileceğine dair bazı düşünceler de vardır, bu da onu akne tedavisi için iyi bir seçenek haline getirmektedir.
Glukonolakton, hassas ciltler de dahil olmak üzere çoğu cilt tipi için güvenli kabul edilir.
Ancak herhangi bir topikal asitte olduğu gibi, rosacea veya atopik dermatit gibi bir durum varsa ekstra dikkatli olmak gerekir.
Bu bileşen bir asit olduğu için kızarıklık ve kuruluk riskinin her zaman mümkün olduğu da göz önünde bulundurulmalıdır.
Temiz cilde günde iki kez kullanılabilir.
glukonolakton diğer asitler ve/veya retinoid ile bir arada kullanımı önerilmez.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…