Göz Altı Halkaları için Gıda Takviyesi Seçenekleri
Göz altı halkalarına ne sebep olur ve neden bazılarımızda varken bazılarımızda yoktur?
Bazı insanlara doğuştan gelen faktörleri, ardından yaşam tarzı veya koşullardan kaynaklanan nedenleri gözden geçirelim.
Biyolojik Nedenler
Yaşam Tarzı Nedenleri
Sağlıklı beslenmek iyi bir hedeftir, ancak bazen en ulaşılabilir görev değildir. Bu amaçla vitamin ve takviye almayı düşünüyorsanız, göz altı halkalarını hafifletebilecek vitaminler ve takviyeler aşağıdakileri içerir:
Demir : Göz altı halkalarınız anemiden kaynaklanıyorsa, demir takviyesi onlardan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Bu takviyeye başlamak için mutlaka doktorunuza danışmanız gerekir.
B12 : Hayvansal gıdalarda bulunan veganların özellikle takviye yoluyla yeterli B12 aldıklarından emin olmaları gerekir. Ancak et tüketen kişiler için bile zaman zaman ekstra bir destek yardımcı olabilir.
Bir çalışmada, göz altı halkası hastalarının yüzde 12’sinde B12 eksikliği tespit etmiş ve bu eksikliği tedavi etmenin durumlarını iyileştireceği düşünmüştür.
K Vitamini : Bu vitamin kan pıhtılaşmasını arttırır ve dolaşımı iyileştirir. Bir emu yağı bazında kafein ile birleştirildiğinde, K vitamininin göz altı koyu halkalarının görünümünü belli oranda azalttığı kanıtlanmıştır.
Ek olarak, K vitamini göz çevresindeki kan dolaşımına yardımcı olmasının yanı sıra kemik sağlığı ve kardiyovasküler sistem için de önemlidir.
C Vitamini : Portakallardan ve dolmalık biberlerden tanıdığımız ve sevdiğimiz vitaminin, kimyasal peelinge göre halkaları iyileştirmede daha güçlü olabileceğine inanmak zor, ama bu doğrudur.
Yutulmasına ek olarak topikal olarak da bu amaçla kullanılır. C vitamini, vücudun kollajen üretme yeteneğini geliştirmekten sorumludur. Ayrıca, halkaların güneşe maruz kalmasından kaynaklanması durumunda önemli olan foto hasarı azaltır ve bundan korur.
Dikkat! bu amaçla ya da başla bir amaçla gıda takviyesi almaya başlamadan önce mutlaka bir uzmana danışınız!
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Çinko oksit, cilt bakımında yaygın olarak kullanılan bir bileşiktir, özellikle cilt tahrişi, pişikler, sivilceler, yanıklar…
Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…
Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…
At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…
Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…
Kav mantarı (Fomes fomentarius), halk arasında "ağaç mantarı" veya "çakmak mantarı" olarak da bilinir. Genellikle…