Göz Sağlığı

Göz Sağlığı için Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Göz Sağlığı için Neler Yapabiliriz?

Göz sağlığımızı uzun yıllar korumak için alabileceğimiz basit ve bazı karmaşık önlemler vardır. Haydi gelin göz sağlığımız için neler yapabiliriz bir göz atalım!

Göz Sağlığımız için Genel İpuçları

Güneşe çıkarken UVA ve UVB ışınlarını engellediğinden emin olduğunuz bir güneş gözlüğü takın!

Bilgisayar ve televizyon ekranına bakarken mavi ışık engelleyici gözlüklerden kullanın. Özellikle ekran karşısında çok vakit geçiriyorsanız, bu gözlükler sizin için hayat kurtarıcı olacaktır.

Ekran karşısında uzun süre geçiriyorsanız, kısa aralar vermeye özen gösterin. Ara verin ve gözlerinizi kapatarak dinlendirin. Uzak bir noktaya bakarak birkaç dakika geçirin.

Göz Sağlığı için Ne Yemeli?

Antioksidan yönünden zengin gıdaları beslenmenize dahil edin. Yeşil yapraklı sebzeler, mor ve kırmızı renkli meyveler, avokado ve incir doğrudan göz sağlığımızı destekleyen gıdaların başında gelir!

İşlenmiş ve paketlenmiş gıdalardan mümkün olabildiğince uzak durun!

Balık yemenin göz sağlığımıza olan etkisini bilmeyen yoktur. Öyleyse haftada en az 2 kez sezon balığı yemeye özen gösterin! Balık yemekten hoşlanmıyorsanız ya da sezon balık yemek için uygun değilse balık yağı tercih edilebilir.

Günlük olarak en az 30 dakika kadar hafif antrenman yapmaya çalışın. Hafif, düşük tempolu yürüyüş antrenmanı bile işinizi görecektir!

Tabi ki sigara içmek göz sağlığımızı da olumsuz etkiler. Göz sağlığınız için sigaradan uzak durun!

Şeker ya da kalp hastalığınız varsa, göz doktorunuzun uygun gördüğü rutin muayenelerinizi aksatmayın! Eğer ailevi ya da kişisel göz rahatsızlığınız yoksa rutin göz doktoru kontrol süresi 2 yılda 1 defadır.

Bulanık görme, gözde ağrı, çift görme, gözde şişlik gibi sorunlarla karşılaştığınızda ise aksatmadan bir göz hekimine başvurun.

Göz Sağlığı için Vitamin ve Mineraller

A vitamini, C vitamini, Çinko, Omega 3 yağ asitleri, Lutein ve Zeaksantin göz sağlığını destekleyen vitamin ve minerallerin başında gelir. Bu vitamin ve mineraller gıda takviyesi formunda alınabileceği gibi gıdalar vasıtası ile de faydalanılabilir.

A vitamini için; yeşil yapraklı sebzeler ile sarı ve turuncu renkli sebze ve meyveler tüketilmelidir.

Çinko için; kabak çekirdeği, yer fıstığı ve kırmızı et tüketilmelidir.

Lutein ve zeaksantin, gözleri mavi ışığa karşı koruyan maddelerdir. Ispanak, lahana, maydonoz, bezelye gibi sebzeler ile mısır ve Antep fıstığı ve üzümden sağlanabilir.

 

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Psikoloji

Varsayılan Etkisi (Default effect) Nedir? Örnekler

Varsayılan Etki (Default Effect), bireylerin seçim yaparken varsayılan (ön tanımlı) seçeneklere yönelme eğilimidir. Bu fenomen,…

21 saat önce
  • Sağlık

Anzarut – Astragalus Sarcocolla Gum Nedir?

Anzarut, bilimsel adıyla Astragalus Sarcocolla, baklagiller familyasına ait bir bitki türünün zamkıdır. Bu bitki, özellikle…

21 saat önce
  • Beslenme

Hünnaptan Neler Yapılır? Sirke Olur mu?

Hünnap, vitamin ve mineraller açısından zengin bir meyvedir ve çeşitli tariflerde kullanılabilir. Hem taze hem…

21 saat önce
  • Tarif

Enginar Sirkesi Tarifi

Enginar Sirkesi Tarifi Malzemeler 1 kg taze enginar (taze ve sap kısımları ile birlikte) 1…

22 saat önce
  • Sağlık

Ellerimde Kırmızı Noktalar Çıktı, Neden Olabilir?

Ellerinizde beliren kırmızı noktalar, çeşitli sağlık durumlarının belirtisi olabilir. Bu noktaların nedeni, ciltteki irritasyonlardan enfeksiyonlara,…

2 gün önce
  • Sağlık

Doğal Protein Tozu Karışımı Nedir? İçindekiler

Doğal Protein Tozu Karışımı Nedir? Doğal protein tozu karışımı, genellikle bitkisel veya hayvansal kaynaklı gıdalardan…

2 gün önce