Gücü Temsil Eden Semboller
İnsanlar var olduklarından beri gücü arzuladılar, onun için savaştılar ve gücü elinde tutmaya çalıştılar. Dünyadaki tüm büyük savaşlar güç için yapılır.
Güç hem iyi hem de kötü için kullanılabilir ve kendi başına ne iyi ne de kötü olsa da, nasıl kullanıldığı onu iyi veya kötü yapar.
Çoğunluğu çok eskilere dayanan, gücü temsil eden pek çok sembolde insanın güç arzusu kendini göstermektedir. İşte bugün hala kullanılan eski güç sembollerine bir bakış!
Varlık Çarkı
Kelt Varlık Çarkı, ‘Denge Çarkı’ veya ‘Beş Katlı Sembol’ dahil olmak üzere birçok isim alır.
Sembol, merkezde çizilmiş beşinci bir daire ile bir elmas oluşumu oluşturmak için bir araya getirilmiş dört daireden oluşur.
Eşit uzaklıktaki ilk dört daire, dört mevsimin dört unsurunu temsil eder ve beşinci daire, aralarındaki birliği, bağlılığı ve dengeyi sembolize eder.
Druidler, bu dengenin de gücü temsil ettiğine inanıyorlardı. Tüm karşıt şeyler arasında mükemmel dengeyi yakalamanın gücün gerçek işareti olduğuna inanıyorlardı.
Ra’nın Gözü
Ra’nın Gözü, genellikle Horus’un Gözü ile karıştırılsa da en ünlü Mısır sembollerinden biridir.
İkincisi sağlık ve birliğin sembolü olsa da Ra’nın Gözü, Güneş Tanrısı Ra’nın ve onun yerine hüküm süren firavunun mutlak gücünü ve otoritesini temsil eder.
Ra’nın Gözü, büyük bir bronz diskten oluşur. Güneşi ve solunda ve sağında duran iki Uraeus kobrasını veya Wadjet’i sembolize eder.
Gayatri Yantra
Gayatri Mantra’nın güçlü Vedik olumlamasına aşina iseniz , ona eşlik eden sembol budur.
Bu kutsal sembolle tezahür etmenin, gerçeği ve netliği güçlendirerek hayatta dar görüşlü seçimler yapma olasılığını azalttığı söylenir.
Kişinin zekasını keskinleştirme yeteneğini ve tüm yaratılmışlar hakkında farkındalığını arttırdığı düşünülmektedir. Mantra ve yantra’nın birlikte tüm varlıklara güçlü bir aydınlanma yaydığı söylenir.
Davut’un Yıldızı
Yahudilere göre gerçek güç, bir insan yaratıcısıyla bağlantı kurduğunda elde edilir. Davut Yıldızı olarak bilinen heksagram tam olarak bunu temsil eder.
Yukarıyı gösteren üçgen, yaratıcının kutsallığını sembolize ederken, aşağıyı gösteren üçgen insanlığı temsil eder. Diğerleri, iki üçgenin aynı zamanda erkek ve dişilerin birliğini simgelediğine inanıyor.
Bu iki üçgen üst üste bindirildiğinde yaratılan alanın, bağlantılılıktaki gücün kalbini temsil ettiği söylenir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, hem lezzeti hem de görselliğiyle özel günlerde fark yaratır.…
Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…
Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…
Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…