Gül mayası gül yapraklarının damıtılması veya buharlaştırılması sonucu elde edilen doğal bir sıvıdır. Gül suyu, yüzyıllardır kozmetik ve cilt bakımı için kullanılan doğal bir üründür ve birçok faydası bulunmaktadır. İşte gül mayasının cilde faydaları:
Gül mayası, cilt bakım rutininizin bir parçası olarak kullanabileceğiniz doğal ve etkili bir üründür. Temiz cilt üzerine uygulayabilir veya sprey formunda bir tonik olarak kullanabilirsiniz. Ancak herhangi bir cilt ürününü kullanmadan önce, cilt tipinize uygun olduğundan ve herhangi bir alerjiniz olmadığından emin olmak için bir test yapmanız önerilir. Gül mayası, birçok kozmetik üründe kullanıldığı gibi, saf haliyle de eczanelerden veya doğal ürün satan mağazalardan temin edilebilir.
İçerdikleri gül yağı oranı ile bu iki ürün birbirinden ayrılır. Maya, suya göre daha yağlı bir yapıdadır. Gül suyu distile edilirken üstte kalan kısım gül mayasını oluşturur. Çok kıymetli olan gül yağı, mayada daha yüksek oranda bulunduğundan gül mayası, gül suyundan daha kıymetli kabul edilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…