Sirke

Gül Sirkesi Manevi Faydaları Nelerdir? Cilde Faydaları

Gül Sirkesi Faydaları Nelerdir?

Gülleri cilt bakımı rutininize dahil etmek istiyorsanız, gül suyu veya pahalı gül esansiyel yağının yanı sıra başka bir seçenek de gül sirkesidir.

Gül yaprağı sirkesi, hassas bir cilde ve saç derisine bile uyum sağlayabilir.

Gül Sirkesinin Cilde Faydaları Nelerdir?

Şimdi Satın Al

Güllerin cilt ve kan damarları üzerinde canlandırıcı bir etkiye sahip olduğu söylenir, bu da onları özellikle şişlik, kılcal damarlar ve kızarıklığın giderilmesinde faydalı kılar.

Güller büzücü olduğundan, gül cilt bakım ürünleri de aşırı yağ üretimini kontrol etmeye yardımcı olabilir.

Bu, sivilce veya yağlı saç derisi için faydalı olabilir.

Güllerin anti-enflamatuar özellikleri bilimsel olarak da desteklenir.

Tüm cilt koşullarının hepsinde olmasa da çoğunda iltihaplı bir bileşen olduğundan, bu durum gülleri son derece çok yönlü hale getirir.

Gül sirkesi; akne ve rosacea gibi kronik rahatsızlıkların yanı sıra egzama ve dermatit için rahatlama sağlamaya yardımcı olabilir.

Şimdi Satın Al

Ayurveda’da güller serinletici ve yatıştırıcı özellikleriyle ünlüdür. Güller sadece kronik enflamasyona fayda sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kaşıntı, tahriş, güneş yanığı, böcek ısırıkları, kurdeşen ve alerjik reaksiyonlar gibi akut durumlar için de yardımcı olabilir.

Gül yaprağı özünün antioksidan aktiviteye sahip olduğu doğrulanmıştır. Bu antioksidanlar, ciltteki serbest radikalleri temizleyerek, cildi oksidasyondan ve cilt yaşlanmasından korumaya yardımcı olur. Bu etki elbette güller ile hazırlanan doğal sirkeleri için de kapsayıcıdır.

Güllerin antibakteriyel aktivitesi, ciltte patojenik bakterilerin büyümesini kontrol etmeye yardımcı olabilir. Bu, bakteriyel bileşene sahip akne ve diğer cilt rahatsızlıkları için yararlıdır.

Gül yapraklarının sulu özlerinin antiviral özelliklere sahip olduğu, gül esansiyel yağlarının ise mantarlara karşı etkili olduğu gösterilmiştir.

Gül Sirkesi Manevi Faydaları Nelerdir?

Şimdi Satın Al

Bazı kültürlerde, gül sirkesinin manevi faydaları olduğuna inanılmaktadır.

Ruhsal yatıştırıcı etkisi: Gül sirkesinin hoş kokusu ve aroması, bazı insanlar için ruhsal olarak yatıştırıcı bir etki yaratabilir.

Gül sirkesinin kötü enerjileri ve nazarı kişiden uzağa, hane dışına iteceğine inanılır.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

1 ay önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

1 ay önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

2 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

2 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

2 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

2 ay önce