Güneş kremi göz çevresine sürülür mü? Sorusu sizin de aklınızı kurcalıyor mu? Güneş kremini göz çevresine, göz altlarına uygulamak göze zarar verir mi? Yoksa cildin bu kısımlarının da güneşten korunması gerektiğinden uygulama yapılmalı mı?
Gelin bu sorulara basit bir biçimde yanıt bulalım!
Aslında bu sorunun cevabı çok basittir: evet güneş kremleri göz çevresine, kaz ayaklarının görünür olmaya başladığı kısımlara, göz kapağına, göz altı çukuruna kısacası gözün etrafındaki tüm kısımlara sürülebilir. Ve hatta sürülmelidir de çünkü cildin bu hassas kısmınında kesinlikle güneşin olumsuz etkilerinden korunmaya ihtiyacı vardır.
Çoğu güneş kremi, aksi belirtilmedikçe göz kapağı bölgesinde ve göz çevresinde güvenle kullanıma uygundur. Tabi ki bu noktada dikkat edilmesi gereken kremin göz içine temasından kesinlikle kaçınmak gerektiğidir.
Bununla birlikte, bu alan daha yüzümüz geri kalanına kıyasla çok daha hassas olma eğiliminde olduğundan, ne tür bir güneş kremi kullanılacağı büyük bir öneme de sahiptir.
Çinko veya titanyum dioksit ile yapılan mineral bazlı güneş kremleri; hassas ciltler için üretildikleri ve terledikçe gözlerinizi yakma eğiliminde olmadığı için iyi birer seçim olacaktır.
Son zamanlarda giderek popüleşen ve yaygınlaşan pratik kullanımlı stickgüneş kremleri, ürün erimeyeceğinden ve uygulamayı daha az dağınık hale getirdiğinden gene göz çevresini için oldukça iyi bir tercihtir.
SPF derecesine sahip ve güneşten korumam etkisi gösteren renkli mineral toz farlar ve renkli krem kapatıcılar gibi özellikle göz çevresi için üretilmiş, cildin bu bölgesi ile tam uyumlu ürünler de bu konuda birer alternatif olabilir. Bu ürünler kozmetik amaçlı göz çevresinde kullanılırken bir yandan da cildi güneşin olumsuz etkilerinden korur.
Göz çevresine krem uygulaması yapmak her zaman peşi sıra bu riski getirecektir. Ancak güneş kreminizin gözünüz kaçması çok tehlikeli bir durum değildir.
Bu durumda yapılması gereken mümkün olan en kısa sürede gözü suyla yıkayarak arındırmaktır.
Günlük olarak göz çevresine güneş kremi uygulamak önemli bir koruma sağlasa da, göz çevresi için güneş kremi tek savunma olmamalıdır.
Kremin yanı sıra geniş kenarlı şapkalar ve kaliteli cama sahip güneş gözlükleri ile yüz gölgelenmeli ve güneşi gözlerden uzak tutmaya yardımcı olmalıdır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…