Güneş Kreminde İki Parmak Kuralı Nedir?
Güneş kremi uygulamasında “iki parmak kuralı”, cildin yeterli şekilde korunması için önerilen bir kuraldır. Bu kurala göre, yüzünüze ve boynunuza güneş kremi sürerken iki parmağınızı kullanmalısınız. Bu genellikle işaret ve orta parmak olur. Bu şekilde yüzünüz ve boyun bölgeniz cildinizi etkili bir şekilde güneşin zararlı ultraviyole (UV) ışınlarından koruyacak kadar kapatılmış olur.
Güneş Kreminde İki Parmak Kuralı Nedir?
Unutulmaması gereken önemli bir nokta, güneş kremi sürerken yüz ve boyun bölgenizi sadece hafifçe ovalamak ve nazikçe yaymak. Bu şekilde cildinize yeterli koruma sağlarken aynı zamanda cildinizi tahriş etmemeye de dikkat etmelisiniz. Güneş kremi uygulamasını yüz ve boyun bölgenizi kapsayacak şekilde eşit bir biçimde yapmak, cildinizin güneşin zararlı etkilerine karşı korunmasını sağlamak açısından önemlidir.
Güneş kremi sürme miktarı genellikle yetişkin bir kişi için yaklaşık 2 mililitre (veya yarım çay kaşığı) olarak önerilir. Bu miktar yüz ve boyun bölgesini kapsayacak şekilde yeterli koruma sağlamak için yeterlidir. Ancak, vücut yüzey alanı büyüdükçe veya daha fazla koruma ihtiyacı olduğunda miktar artırılabilir. Eğer plajda veya uzun süreli dışarıda kalacaksanız, güneş kremini sürdüğünüz miktarı artırmak ve sık sık yenilemek önemlidir. Unutmayın ki güneş kremi düzenli olarak ve yeterli miktarda kullanıldığında en etkili şekilde çalışır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…