Günlük Sakızı

Günlük Sakızı Tütsüsü Nedir? Öksürükte Nasıl Kullanılır?

Günlük sakızı diğer ismi ile sığla sakızı ya günlük reçinesi, endemik sığla ağaçlarından elde edilen nadir ve kıymetli bir üründür. Sığla ağaçları Muğla’nın kıyı kesimlerinde yetişen bir ağaçtır.

Sığla sakızı yüz yıllardır iyileştirici etkilerinden faydalanmak amacıyla kullanır.Geleneksel tıpta önemli bir yere sahiptir.

  • Günlük reçinesi, öksürüğe iyi gelir. Nefes açar. Solunum yolu enfeksiyonlarına iyi gelir.
  • Kronik boğaz ağrısına iyi gelir.
  • Bir türlü geçmek bilmeyen, kronik yorgunluğa ve bahar yorgunluğuna iyi gelir.
  • Mide Ülseri ve gastriti iyileştirici etkisi vardır.
  • Ses kısıklığına iyi gelir, sesi açar.
  • Yara ve iltihap iyileştiricidir.
Şimdi Satın Al

Günlük Sakızı Öksürük için Nasıl Kullanılır?

Kullanmadığımız bir tava içerisine 2 tatlı kaşığı kadar 1. kalite sığla sakızı koyalım. Kısık ateşte, ara ara karıştırarak dumanının çıkmasını sağlayalım, duman çıkmaya başlayınca üzerine genişte bir pamuk parçası tutalım ve tüm dumanın pamukta toplanmasını sağlayalım. Tüm dumanı çeken bu pamuğu göğsümüz üzerine akşamları yakarken koyalım. Kısa süre içinde öksürüğü azaltmaya yardımcı olacak, ciğerleri açacaktır.

Mide Ülseri ve Gastrit için Günlük Sakızı Kürü

  • 2 tatlı kaşığı ak günlük sakızı
  • 2 tatlı kaşığı ham bal

Günlüksakızı dövülüp un haline getirildikten sonra bal ile karıştırılarak macun kıvamına getirilir. Bu macun 15  gün süre ile her gün aç karnına 1 çay kaşığı olarak tüketilir.

Günlük Sakızı Çiğnenir mi?

Evet günlük sakızı çiğnenerek de kullanılır. Sığla reçinesi çiğnemek nefes darlığına, ses kısıklığına, öksürüğe iyi gelir. 2-3 tane kadar sakızı ağzınıza atıp çiğneyerek kullanabilirsiniz.

Sığla Sakızı Yara ve İltihaplar için Nasıl Kullanılır?

Sakız, dövülerek toz haline getirilir, bu toz yara ve iltihaplı bölgeler üzerine konur ve sarılır.

Akgünlük Sakızı Tütsüsü

Sığla sakızı yemek pişirmek amacıyla kullanılmayan bir tavada ısıtılarak tütsü olarak kullanılabilir.Günlük reçinesi, üzerlik tohumu ve adaçayı ile beraber yakılabilir.

Tütsü yakıldıktan sonra, dumanı tüm ev içerisinde gezdirilerek evin enerjisi dengelenir. Tütsü nazarı uzaklaştırır, rahatlatır, dinginlik verir. Ortamın enerjisini yükseltir.

Şimdi Satın Al

Günlük Reçinesi Kimler Kullanmamalıdır?

Akgünlük sakızı emziren anneler, hamileler tarafından kullanılması tavsiye edilmez. Düzenli ilaç kullanan kişiler günlüksakızını ağız yolu ile tüketmeden önce mutlaka doktoruna danışmalıdır.

Unutulmamalıdır ki günlük reçinesi ilaç değildir.

Muğla Köyceğiz’de yetişen ve özel izinler ile sığla ağaçlarından toplanan 1. kalite günlük sakızını egepazarindan.com adresinden güvenle satın alabilirsiniz. Sığla ağacından elde edilen sığla yağı ve sığla yaprak buhuru da listemizde mevcuttur.

 

Güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan, bilgilendirici makalelerimizden haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Çin Geveni Telomer İlişkisi

Çin geveni (Astragalus membranaceus), geleneksel Çin tıbbında önemli bir bitki olup, bağışıklık sistemini destekleyici ve…

6 gün önce
  • Tarif

Fıstık Şeklinde Tatlı Tarifi

Antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, hem lezzeti hem de görselliğiyle özel günlerde fark yaratır.…

2 hafta önce
  • Saç Bakımı

Babassu Yağı Nedir? Saça Faydaları Nelerdir?

Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…

2 hafta önce
  • Sağlık

Kıvırcık Nane PCOS için Etkili mi? Bilimsel Çalışmalar Ne Diyor?

Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…

3 hafta önce
  • Tarif

Kimchi Baharat Karışımı Nasıl Hazırlanır?

Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…

1 ay önce
  • Beslenme

Taze Kişniş Tadı Neden Sabun Gibi?

Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…

1 ay önce