Günlük sakızı diğer ismi ile sığla sakızı ya günlük reçinesi, endemik sığla ağaçlarından elde edilen nadir ve kıymetli bir üründür. Sığla ağaçları Muğla’nın kıyı kesimlerinde yetişen bir ağaçtır.
Sığla sakızı yüz yıllardır iyileştirici etkilerinden faydalanmak amacıyla kullanır.Geleneksel tıpta önemli bir yere sahiptir.
Kullanmadığımız bir tava içerisine 2 tatlı kaşığı kadar 1. kalite sığla sakızı koyalım. Kısık ateşte, ara ara karıştırarak dumanının çıkmasını sağlayalım, duman çıkmaya başlayınca üzerine genişte bir pamuk parçası tutalım ve tüm dumanın pamukta toplanmasını sağlayalım. Tüm dumanı çeken bu pamuğu göğsümüz üzerine akşamları yakarken koyalım. Kısa süre içinde öksürüğü azaltmaya yardımcı olacak, ciğerleri açacaktır.
Günlüksakızı dövülüp un haline getirildikten sonra bal ile karıştırılarak macun kıvamına getirilir. Bu macun 15 gün süre ile her gün aç karnına 1 çay kaşığı olarak tüketilir.
Evet günlük sakızı çiğnenerek de kullanılır. Sığla reçinesi çiğnemek nefes darlığına, ses kısıklığına, öksürüğe iyi gelir. 2-3 tane kadar sakızı ağzınıza atıp çiğneyerek kullanabilirsiniz.
Sakız, dövülerek toz haline getirilir, bu toz yara ve iltihaplı bölgeler üzerine konur ve sarılır.
Sığla sakızı yemek pişirmek amacıyla kullanılmayan bir tavada ısıtılarak tütsü olarak kullanılabilir.Günlük reçinesi, üzerlik tohumu ve adaçayı ile beraber yakılabilir.
Tütsü yakıldıktan sonra, dumanı tüm ev içerisinde gezdirilerek evin enerjisi dengelenir. Tütsü nazarı uzaklaştırır, rahatlatır, dinginlik verir. Ortamın enerjisini yükseltir.
Şimdi Satın AlAkgünlük sakızı emziren anneler, hamileler tarafından kullanılması tavsiye edilmez. Düzenli ilaç kullanan kişiler günlüksakızını ağız yolu ile tüketmeden önce mutlaka doktoruna danışmalıdır.
Unutulmamalıdır ki günlük reçinesi ilaç değildir.
Muğla Köyceğiz’de yetişen ve özel izinler ile sığla ağaçlarından toplanan 1. kalite günlük sakızını egepazarindan.com adresinden güvenle satın alabilirsiniz. Sığla ağacından elde edilen sığla yağı ve sığla yaprak buhuru da listemizde mevcuttur.
Güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan, bilgilendirici makalelerimizden haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…