Guzmanya bitkisinin yaprakları bazen kuruyabilir, ancak bu normal bir süreçtir ve bitkinin kendisi için bir sorun oluşturmaz. Ancak, tüm bitki kuruduysa, bu bitkinin öldüğü anlamına gelebilir.
Eğer Guzmania bitkisinin yapraklarından bazıları kuruduysa, öncelikle bitkinin su ihtiyacını karşılayıp karşılamadığını kontrol etmelisiniz. Guzmania bitkisi epifitik bir bitkidir ve doğal olarak nemli bir ortamda yetişir. Bu nedenle, bitki toprağı her zaman nemli tutulmalıdır. Ancak, aşırı sulama bitkinin köklerinde çürümeye neden olabilir. Bu nedenle, bitki sulanırken toprağın üzerindeki suyun tamamen boşaltıldığından emin olun.
Yaprakları kuruyan Guzmania bitkisi için yapabileceğiniz bir diğer şey, bitkiyi nemli bir ortamda tutmaktır. Bitkiyi bir tepsinin üzerine yerleştirin ve tepsiyi bitkinin altına su koyarak bitkinin etrafındaki havanın nemini artırın. Ayrıca, bitkinin bulunduğu odanın nem seviyesini artırmak için bir nemlendirici kullanabilirsiniz.
Son olarak, Guzmania bitkisinin yapraklarından bazıları kuruduysa, bu yaprakları kesmek iyi bir fikir olabilir. Kurumuş yapraklar bitkinin enerjisini tüketebilir ve çiçeklenmeyi etkileyebilir. Kurumuş yaprakları keserken, yaprakları bitkinin dibine mümkün olduğunca yakın bir yerden kesin.
Bu önlemleri uyguladıktan sonra, Guzmania bitkiniz sağlıklı bir şekilde büyümeye ve çiçeklenmeye devam etmelidir.
Guzmanya bitkisi, aynı zamanda tohumla da çoğaltılabilir, ancak bu yöntem daha zahmetli olabilir ve daha uzun sürebilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Apilarnil, erkek arı larvalarından elde edilen doğal ve besleyici bir takviyedir. Yüksek protein, vitamin, mineral…
Bahçelerin, balkonların ve parkların en göz alıcı bitkilerinden biri olan kadife çiçeği (Tagetes spp.), hem…
Bitkisel tedavilere artan ilgiyle birlikte, geleneksel olarak kullanılan pek çok bitki günümüzde bilimsel araştırmaların da…
Doğal yağlar cilt bakımında altın çağını yaşıyor. Ancak her doğal yağ, her cilt tipi için…
Çinko oksit, cilt bakımında yaygın olarak kullanılan bir bileşiktir, özellikle cilt tahrişi, pişikler, sivilceler, yanıklar…
Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…