Hamam otu zırnık ismi ile de bilinen geçmiş dönemlerde genellikle kadınların istenmeyen tüylerinden kurtulmak amacıyla kullandığı doğal bir bitkidir. Bitki oldukça kötü kokuludur.
Bitki bilinen tüy dökücü kremler gibi kullanır. Fakat düzenli kullanımda tüy dökücü kremlerin ya da jiletin aksine tüylerin daha sertleşmesine yol açmayacağı aksine azalmasını sağlayacağı iddia edilir.
Piyasada satışta olan neredeyse tüm tüy dökücü kremlerinde özünde kullanlan bu bitki, kremlerin kötü kokusunun da sebebidir.
Hamam otu; istenmeyen tüylerden kurtulmak için uygun fiyatlı doğal alternatif arayanlar arasında son zamanlarda da epey popüler olmuştur.
Rengi yeşilimsidir.
Birçok farklı firma tarafından hama otu tozu ve hamam otu yağı olarak piyasaya sürülen ürünler vardır.
Bu toz formlar su ile karıştırılarak macun kıvamına getirilir ve tüylü bölgelere sürüleren uygulanır. Kısa süre sonra bir sıyırgaç ile macun sıyırılır ve tüylerden kurtulunur.
Eski zamanlarda bu sıyırma işlemi için kadınların doğal deniz kabuklarını kullandığı bilinmektedir.
Hamam otunun yüz gibi hassas bölgeler hariç çoğu bölgede uygulanabileceği söylenmektedir. Bacak, koltuk altı, kol, sırt hamam otunun en yaygın kullanıldığı bölgelerdir.
Hamam otu vajinal bölgedeki istenmeyen tüylerden kurtulmak için kullanımı bölge oldukça hassas olduğu için önerilmez.
Peki uygun fiyatlı, pratik bir tüy dökücü olarak satılan hamam otu güvenli mi?
Hamam otunun kullanımına bağlı çeşitli zehirlenme vakaları rapor edilmiştir.
Bazı kişilerde ciddi alerjik reaksiyonlara ve kıl dönmelerine sebep olur. Bu nedenle illa ki bu ürün kullanılacaksa cilt üzerinde küçük bir bölgede öncelikle deneme yapılması önerilmektedir.
Zırnık bitkisi içeriğinde doğal olarak arsenik barındırır. Uzun süreli ya da çok miktarda kullanımda bünyede arsenik birikmesine ve zehirlenmeye neden olabilir.
Toz formdaki ürünün ciltte uzun süreli bekletilmesi sonucu cilt üzerinde de kaşıntı, kızarıklık, geçmeyen yanma hissi, yara ve egzama gibi alerjik reaksiyonlar gözlemlenir.
Ürünün kullanımında uzun süreli solunması özellikle sıcak günlerde ve dar bir alanda yapılan uygulamalarda büyük tehlike arz eder.
Zihinsel bulanıklık
Bağ ağrısı
Mide bulantısı
Bilinç kaybı ilk belirtilerdir.
Belirtilerin görülmesi halinde zaman kaybetmeden mutlaka hastaneye gidilmedir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…