Hamilelikte Hangi Yağlar Kullanılır?
Hamilelik sürecinde bazı esansiyel yağların diğerlerinden daha güvenli olduğunu anlamak, hangilerinin kullanılacağını, hangilerinin kullanılmayacağını ve hangi kullanım yöntemlerinin uygun görüldüğünü bilmek istiyorsanız bu yazı sizin için!
Uçucu yağ bileşenlerinin plasentayı geçtiğini varsaydığımız için, genellikle annenin ilk üç aylık dönemde çok az uçucu yağ kullanması ve yalnızca ihtiyaç duyduğu kadar %1 oranında kullanması önerilir. Seyreltilmeden kesinlikle uçucu yağlar cilt üzerine uygulanmamalıdır.
Yağları ne kadar çok kullanırsanız, vücudunuzun emeceği miktar o kadar artacaktır.
Bu nedenle hamilelik sırasında her gün uçucu yağlar kullanımı önerilmez.
Mide bulantısını gidermek, kaygıyı yatıştırmak veya uykuyu desteklemek gibi sağlık desteği için uçucu yağ kullanımını bu süreçte yaygın olsa da kullanımı en aza indirmek elzemdir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…
Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…
At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…
Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…
Kav mantarı (Fomes fomentarius), halk arasında "ağaç mantarı" veya "çakmak mantarı" olarak da bilinir. Genellikle…
Çemen otu (Trigonella foenum-graecum), mutfaklarda baharat olarak kullanıldığı gibi, geleneksel tıpta da birçok sağlık sorununa…