Hamilelikte Probiyotik

Hamilelikte Probiyotik Kullanılır mı?

Hamilelikte Probiyotik 

Hamileliğin bedene olumsuz etkileri olabilir. Ciltte bozulmalar, tahriş ve akne ile kabızlık görülen en yaygın şikayetlerin başında gelir. Bu problemlerin kaynağı, bedendeki hormonal değişikliklerdir ve hamilelik süresince çok normaldir.

Probiyotiklerin sağlıklı sindirimi desteklediği ve cilt sorunları için çözüm olabildiği kanıtlanmıştır. Yine de hamilelik boyunca probiyotik kullanımının uygun olup olmadığı merak edilen ve sık sorulan sorulardandır. Haydi gelin bu sorunun cevabına daha yakından bakalım!

Hamilelikte Probiyotik Kullanmak Güvenli mi?

Uzmanlar bu soruya evet yanıtını veriyor, hamilelik ve hatta emzirme sürecinde genellikle probiyotik kullanımının güvenli olduğunu vurguluyorlar. Fakat her ilaç ve gıda takviyesinde olduğu gibi probiyotik kullanımına da başlamadan önce bir sağlık uzmanına danışmak gerektiğinin de altını çiziyorlar. 

Gebelikte Probiyotik Kullanımı

Hamilelik sırasında kabızlık yaşayan kadınlar için probiyotiklerin yararlı olabileceğini gösteren çeşitli çalışmalar vardır.

Probiyotik takviyelerin kolon florasını zenginleştirdiği ve bunun sonucu olarak da birçok hamile hastanın bağırsak fonksiyonunda bir iyileşme olduğu bu çalışmaların sonucunda ortaya çıkmıştır.

Uzmanlar probiyotiklerin gıda takviyesi formunda alınabileceği gibi bağırsak dostu probiyotik açıdan zengin gıdaların da hamile beslenmesine eklenmesinin faydalı olacağını açıklıyor. Bu gıdalara probiyotik yoğurtlar da dahil edilmektedir.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre, egzama ve alerji gibi cilt rahatsızlığı olan kadınların hamilelik sırasında probiyotik takviye alması, doğacak çocukta da benzer rahatsızlıkların görülme ihtimalini düşürebilmektedir.

Fakat probiyotiklerin, fetüs gelişiminde ve olası doğum komplikasyonlarından korunma konusunda hamile kadınlara bir yardımı olamayacağı da açıkça vurgulanmaktadır.

Gebelik Diyabeti ve Probiyotik

Probiyotik kullanan hamile kadınların diyabet oranlarına bakıldığında kullanmayanlara kıyasla daha düşük olduğu görülmüştür.

Özetle, hamilelik ve emzirme sürecinde -bir uzmandan da onay aldıktan sonra- probiyotik kullanımında herhangi bir sakınca görülmemektedir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

1 ay önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

1 ay önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce