Hamileyken botoks yaptırılır mı? Emzirirken botoks yaptırılır mı?
Botoks, yüz kaslarını geçici olarak dondurması ve ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü pratik olarak silmeyi amaçlar. Gün geçtikçe daha da popülerleşen bir cilt bir tedavidir.
Günümüzde, popüler nöromodülatör baş ağrıları, ince çene hatları ve koltuk altı terlemesi ile mücadele etmek için bile kullanılır. Bu doğrultuda her yaştan insan kozmetik ve tıbbi ihtiyaçları için bir çözüm olarak botoksa yönelir.
Sorun şu ki, botoks kozmetik bir tedavi olduğu için, onunla ilişkili kesinlikle sıfır risk olduğunu söylemek imkansızdır.
Bu nedenle, hamilelik sırasında botoks yaptırmanın güvenli olup olmadığı sorusu ortaya çıkar.
Hamilelik sırasında kullanılacak ilaçlar belli bir kategoriye göre sıralanır. Ve botoksun yer aldığı kategori riskin göz ardı edilemeyeceğini gösterir.
Genel olarak, bu kategorideki ilaçların kullanılmasını önermek için kadının yararının fetüse yönelik potansiyel riskten daha ağır basması gerektiği anlamına gelir.
Migren baş ağrıları gibi durumlar için botoks kullanıyorsanız durum böyle olabilir, ancak genellikle kozmetik amaçlı uygulamalar hamilelik sürecinde önerilmez.
Botoks uygulamasının bebeği potansiyel olarak nasıl etkileyebileceği konusundaki belirsizlikler söz konusudur. Bu nedenle de çoğu uzman hamile kadınlara uygulama yapmaktan kaçınmaktadır.
Belirsizliğin kaynağı elbette yetersiz bilimsel çalışmalardır. Dahası muhtemelen bu çalışmalar olası risklerden ötürü hiçbir zaman yapılamayacaktır.
Komplikasyonların neler olabileceğini açıkça belirtmek zordur. Bununla birlikte botoksun fetüste doğum kusurlarına neden olma potansiyeli konusunda endişeler vardır.
Botoksun çok nadir görülen bir yan etkisi olarak kabul edilse de; uygulamanın toksin enjeksiyon alanının ötesine yayılması, yaşamı tehdit eden bir durum olabilen botulizm geliştirmesine de neden olabilir.
Emziren hasta botoks enjeksiyonlarnı takip eden 24 saat boyunca sütünü pompalayıp boşalttığı sürece uygulamaya genellikle izin verilir. Elbette, yeni doğmuş bir bebek için beslenme programındaki bu değişiklik önerilen bir durum değildir.
Uzmanlar genellikle uygulamanın tek amacı kozmetikse, emzirme döneminde botokstan kaçınmayı önermektedir.
Bazı küçük miktarlarda toksinin anne sütüne geçme potansiyeline dair endişeler de söz konusudur.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…