Cilt Bakımı

Havaciva Otu Kökü Faydaları Neler? Nasıl Kullanılır?

Havaciva otu kökü (Ratanjot kökü); yaraları, lekeleri ve benzer şikayetler için kullanılırken, Ratanjot yağı genellikle saç yağı olarak kullanılır. Ratanjot, Kuzey Hindistan ve Akdeniz bölgesinin tepelerinde yetişen bir Ayurveda bitkisidir. 

Alkanet olarak da bilinen havaciva otu kökü; cildiniz ve saçlarınız için harikadır. Hindistan’da hem doğal bir boya hem de ev ilacı olarak kullanılır. 

Şimdi Satın Al

Bitkinin koyu kırmızımsı siyah kökleri ve mavi çiçekleri vardır. Kökler bitkinin en faydalı kısmıdır. Ratanjot, Taş Devri’nden beri doğal bir boya olarak kullanılmaktadır. Taze alkanet kökü hafif bir kokuya ve acı, buruk bir tada sahiptir, ancak kökler kurutulduğunda neredeyse hiç koku ve tat kalmaz.

Havaciva Kökü Faydaları Neler?

Kökler; iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir ve cildi temizlemek ve iyileştirmek için kullanılabilir. Ratanjot, cildinizin enfeksiyon kapmasını veya iltihaplanmasını önler ve hatta yanık izlerini iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bu amaçla köklerden hazırlanan doğal havaciva otu kremi (merhemi) kullanılabilir.

 Ciltten ısıyı uzaklaştıran doğal anti-inflamatuar ve serinletici özelliklere sahip olduğu için genellikle yüz maskelerinde ve diğer cilt bakım ürünlerinde yanık izlerini iyileştirmeye yardımcı olmak için kullanılır. Bu amaçlar köklerden hazırlanan havaciva kökü tozu kullanılabilir.

Kökler;  çeşitli şekillerde saç içinde iyidir. Saçınızı doğal bir şekilde renklendirmek için kullanılabilir. Saçlarınızın yeniden uzamasına ve kökten uca güçlenmesine yardımcı olur. Saça doğal rengini verdiği için Ratanjot tozunu gri saçları kapatmak için kullanabilirsiniz. Köklerden yapılan Ratanjot yağı, çok fazla saç dökülmesi, gri saç ve kellik gibi bir dizi saç sorununa yardımcı olabilir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Bitki Bakımı

Kadife Çiçeği Tohumu Ne Zaman Ekilir, Nasıl Ekilir?

Bahçelerin, balkonların ve parkların en göz alıcı bitkilerinden biri olan kadife çiçeği (Tagetes spp.), hem…

2 hafta önce
  • Sağlık

Düz Yapraklı Aslan Pençesi Kanser Üzerine Bilimsel Etkileri

Bitkisel tedavilere artan ilgiyle birlikte, geleneksel olarak kullanılan pek çok bitki günümüzde bilimsel araştırmaların da…

3 hafta önce
  • Cilt Bakımı

Yağların Komedojenik (Gözenek Tıkayıcılık) Dereceleri

Doğal yağlar cilt bakımında altın çağını yaşıyor. Ancak her doğal yağ, her cilt tipi için…

1 ay önce
  • Cilt Bakımı

Çinko Oksit Kremi Tarifi

Çinko oksit, cilt bakımında yaygın olarak kullanılan bir bileşiktir, özellikle cilt tahrişi, pişikler, sivilceler, yanıklar…

1 ay önce
  • Beslenme

Aç Karnına Sirkeli Su İçmek Doğru mu? Faydalı mı?

Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…

2 ay önce
  • Tarif

Oyster Sos Nerede Kullanılır?

Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…

2 ay önce