Uzun süreli bir saklama ve tüm yıl boyunca havuç kullanımı için onları kurutmak istiyorsanız bu yazı sizin için! Kuruttuğunuz havuçları yemeklerde değerlendirebilir ya da sağlıklı atıştırmalıklar olarak tüketebilirsiniz.
Haydi başlayalım!
Havuçları yıkayın ve soyun. İsterseniz kabuklar ile de kurutabilirsiniz ancak havuçların kaynağından emin değilseniz bu pek önerilmez.
Havuçları istediğin ebatta kesin. Genellikle madeni para ebatında dilimler tercih edilir. Bebek havuçları bütün olarak da kurutabilirsiniz, ancak onların kuruması biraz uzun zaman alabilir.
Dilimler hazırsa sıra geldi “blanch etmeye”. Tüm kök sebzelerde olduğu gibi havuçlarda kurutulmadan önce blanch edilmelidir. Bu işlem sebzelerin zamanla bozulmasına neden olan enzimatik süreci durdurmaktadır.
Madeni para kadar olan dilimler için blanch süresi 4 dakikadır. Dilimler daha ufak ya da rende gibi ise süre 2 dakika ile sınırlı tutulabilir.
Sıcak su ve ardından buzlu su ile basitçe blanch ettiğimiz havuçları artık güvenle kurutma makinasına aktarabiliriz.
Bunun için havuçları kurutucu tepsilerine yerleştirin ve havuçları nasıl hazırladığınıza, evinizin nemine, kurutucunuzun gücüne vb. bağlı olarak onları 8 ila 18 saat arasında kurutun.
Havuçların hazır olduğunu test etmek için farklı tepsilerden örnek alabilirsiniz. Onların kolayca, bükülmeden kırılması gerekir. Gerçek anlamıyla çıtır çıtır olmalılar!
Hava geçirmez bir kapta saklama yapılmalıdır. Kurutulmuş havuçlar 6 aydan daha uzun süre saklamayı düşünüyorsanız, vakumlu poşetleri tercih edebilirsiniz. Çok nemli bir iklimde yaşıyorsanız nem emici kullanabilirsiniz.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Doğal yağlar cilt bakımında altın çağını yaşıyor. Ancak her doğal yağ, her cilt tipi için…
Çinko oksit, cilt bakımında yaygın olarak kullanılan bir bileşiktir, özellikle cilt tahrişi, pişikler, sivilceler, yanıklar…
Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…
Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…
At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…
Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…