Hayıt macunu, hayıt bitkisinin tohumları ve ham bal ile hazırlanan tamamen doğal bir macundur.
Kullanılan tohumlar mevsime göre taze ya da kurutulmuş olabilir.
Tanelerin tamamen dövülmüş ve un kıvamına gelmiş olması gereklidir. Bu biçimde hayır tohumları bala kendi rengini ve şifasını verir.
Hayıt tohumu macunu hazırlarken kesinlikle ne bal ne de tohumlar ısıya maruz bırakılmamalı ve bir pişirme işleminden geçmemelidir.
Eğer elde edilen macun çok yoğun kıvamlı ise az miktarda taze limon suyu eklemesi yapılabilir. Limon suyu macunun kıvamını açacaktır.
Diğer bir önemli nokta ise kullanılan balın kalitesidir. Bal, ısıl işlem görmemiş ham bal olmalıdır. Tamamen doğal olduğu taktirde çam balı, çiçek balı, hayıt balı ya da başka bir bal kullanılabilir.
Peki hayır macunu ne işe yarar faydaları nelerdir?
Hayıt doğada dişil olarak kabul edilen bitkiler arasındadır. Hayıt gibi bezelye, keten tohumu, civanperçemi, adaçayı, aslan pençesi gibi bitkiler de dişil kabul edilir.
Tüm bu bitkilerin özelliği içersinde az ya da çok miktarda östrojen barındırmasıdır. Bu bitkiler arasında tesirli yapısı ile hayıt otu bir adım öne çıkmaktadır ve hatta “kadın bitkisi” olarak da anılmaktadır.
Şimdi Satın AlDoğurganlığı arttırıcı etkisi vardır. Hamile kalma olasılığını arttırıcı olabilmektedir.
Adet düzenleyicidi̇r. Ve sancılı adet şikayetlerini azaltır.
Adet öncesi şişkinlik hissini ve ağrıyı hafifletir.
Menapoza bağlı ateş basması, çarpıntı gibi şikayetleri hafifletici etkisi vardır.
Yumurtalık kistleri için destek olarak kullanılır. Yeni kist oluşumundan korunmak için de kullanımı vardır.
Hayıt tohumları çeşitli biçimlerde kullanılabilir. En yaygın kullanımı çay olarak demlemek ve macun olarak tüketmektir. Ayrıca tentür, harici kullanım için lapa, hayıt hidrosolü, sabun ve krem yapımında da hayıt tohumları kullanılabilir.
Hayıt MacunuHayıt macunu genellikle 20 günlük kür olarak kullanılır. Her sabah aç karna 1tatlı kaşığı olarak tüketilir.
20 gün sonunda 7 gün ara verilir.
Aranın ardından isteğe göre kür tekrarlanabilir.
Hayıt macununun tadı acı değildir. Tüketimi kolaydır.
Genellikle gebe kalmak isteyen kadınlar tarafından sık tercih edilir. Ayrıca kadın hastalıkları şikayetlerinde destek olarak kullanılabilir.
Hayıt macunu ile hamile kalanlar sayıca oldukça fazladır. Olumlu sonuç alan anne adaylarının deneyimlerine Internet üzerinden de ulaşılabilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…