Hindi kuyruğu mantarı çayı, mantarın kurutulup toz ya da granül hale getirilmesinden sonra demlenmesiyle hazırlanır. Bu çay umut vadeden sağlık faydaları sebebiyle son yıllarda dünya genelinde popülerlik kazanmıştır.
Hindi kuyruğu mantarı (Trametes versicolor); Antioksidan özellikleri sayesinde vücudu serbest radikallerden korur, sindirim sistemini düzenler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve stresi azaltmaya yardımcı olur.
Hindi kuyruğu mantarı çayının hazırlanması oldukça kolaydır. Bir fincan suya, bir çay kaşığı hindi kuyruğu mantarı tozu ya da granülü eklenir ve 5-10 dakika demlenmesi beklenir. Ardından süzülerek tüketilir.
Çayın tadı hafif, hoş ve aromatiktir.
Hindi kuyruğu mantarı (Trametes versicolor), odun çürümesi yapan bir mantar türüdür ve genellikle dünya genelinde yaygın olarak bulunur. Doğal olarak yetişir ve bazı ülkelerde geleneksel tıp uygulamalarında kullanılır.
Sağlığa birçok fayda sağlayan bileşikler içerir. Özellikle, mantarın polisakkarit bileşikleri, immün sistemi güçlendirmeye yardımcı olan antioksidan özelliklere sahiptir. Ayrıca, mantarın bağışıklık sistemi üzerindeki etkileri ve kanser tedavisi destekleyici özellikleri de araştırılmıştır.
Hindi kuyruğu mantarının anti-kanser etkileri üzerine yapılan araştırmalar, mantarın kanser hücrelerinin büyümesini inhibe ettiğini ve bağışıklık sistemi üzerinde pozitif etkileri olduğunu göstermektedir.
Ancak, kanser tedavisinde kullanımı henüz standart tıp uygulamalarının yerini alacak kadar kanıtlanmamıştır ve kanser tedavisi için kullanımı doktorunuzla tartışılmalıdır.
Mantar; kapsül, toz ve çay gibi değişik formlarda alınabilir. Kapsül formlarda oldukça popülerdir.
Kapsüller, genellikle günlük diyet takviyesi olarak kullanılır. Kapsüllerin dozu ve kullanım talimatları üreticiye göre değişebilir.
Peki bu mantar türü bir takviye olmanın dışında yenilebilir özellikte bir mantar mıdır? Evet teorik olarak bu mantarlar yenilebilir. Ancak genellikle tıbbi amaçlarla kullanılan bir mantar türüdür ve yiyecek olarak tüketimi yaygın değildir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Doğal yağlar cilt bakımında altın çağını yaşıyor. Ancak her doğal yağ, her cilt tipi için…
Çinko oksit, cilt bakımında yaygın olarak kullanılan bir bileşiktir, özellikle cilt tahrişi, pişikler, sivilceler, yanıklar…
Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…
Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…
At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…
Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…