Hindi kuyruğu mantarı özellikle kanser ilerlemesi ile savaşmaya yardımcı olabileceği için popülerdir. Buna ek olarak çok çeşitli kullanımı vardır. Bu mantarın eski Çin tıbbında yüzyıllardır kullanımı söz konusudur.
Mısır medeniyetleri de bu mantarı ölümsüzlükle ilişkilendirmiştir.
Bu türün tıbbi adı yunzhi ya da yunji’dir. Bilinen bir diğer yaygın adı koriolus mantarıdır.
Latince ismi: Coriolus Versicolveya
Yunzhi, fırfırlı katmanlar halinde dışa doğru yayılan beyaz, gri, kahverengi, siyah, mavi ve kırmızı eş merkezli dairelerden oluşan bantlarıyla kolayca tanınır bir türdür. Bu görüntüsü sebebiyle “hindi kuyruğu” adı ile anılmaktadır.
Bu mantar, Asya ve Avrupa’daki ormanlık alanlarda bolca bulunabilir. Düşmüş ağaçların kenarlarında kümeler halinde büyür.
Hindi kuyruğu, eşsiz antioksidanlar ve prebiyotik lif ie mükemmel bir kaynaktır.
Kanserle savaşmaya, sindirim sağlığını artırmaya ve kan şekeri düzeylerini düşürmeye yardımcı olabilir.
Geleneksek Çin tıbbında hindi kuyruğu; karaciğer, dalak ve akciğer sağlığına fayda sağlayıcı konumdadır.
Dalağı güçlendirdiğine ve öksürüğü ve nefes darlığını giderdiğine inanılır. Toksin temizleyici ve kanser önleyici olarak anılır.
Aşağıdaki koşullar için tedavilerde yaygın olarak kullanılır:
Bu mantar lezzet için tercih edilen bir tür değildir. Ve yaygın biçimde lezzet için pişirilen mantarların aksine, şifalı mantarlar genellikle serttir ve lezzetsizdir.
Şifa amaçlı hindi kuyruğu mantarı çay olarak demlenir. Çorbalarda diğer sebzeler ile kaynatılır ya da kurutulup toz hale getirildikten sonra kullanılır.
Hindi kuyruğu mantarı kullanırken bazı insanlar gaz, şişkinlik ve koyu renkli dışkı gibi sindirim semptomları yaşayabilir.
Kemoterapinin yanında kanser tedavisi olarak kullanıldığında yan etkiler bulantı, kusma ve iştahsızlık olabilir. Diğer bir potansiyel yan etki, tırnakların koyulaşmasıdır.
Hindi kuyruğu kullanmadan önce daima doktorunuza danışınız.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Doğal yağlar cilt bakımında altın çağını yaşıyor. Ancak her doğal yağ, her cilt tipi için…
Çinko oksit, cilt bakımında yaygın olarak kullanılan bir bileşiktir, özellikle cilt tahrişi, pişikler, sivilceler, yanıklar…
Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…
Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…
At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…
Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…