Hyaluronik asit, güzellik trendlerinin en son gözdelerindendir. Peki tam olarak nedir? Kullanırken nelere dikkat etmek gerekir? Tüm cilt tiplerine uygundur mudur? Evde nasıl uygulanır?
Haydi gelin bu soruların ve çok daha fazlasının yanıtlarına bir göz atalım!
Süper nemlendirici özelliğe sahip ve ince çizgi oluşumuyla savaşan bir maddedir. Bu madde cilt bakım rutinlerinde, cilt ürünlerinde yaygın kullanılır. Ayrıca cildin doğal yapısında da mevcuttur.
Su moleküllerini bağlama ve ciltte tutma konusunda benzersiz bir kapasiteye sahiptir. Ciltteki nem kaybı cilt yaşlanması ile doğrudan alakalı olduğundan hyaluronik asit yaşlanma karşıtı bir cilt bakım ürünü olarak da kabul edilir.
Bu nem bombası madde temel olarak nemi -havadaki nemi bile- bünyesine çekerek çalışır. Çektiği nemi ciltte tutar ve besler. Bu sayede cildi daha canlı, parlak ve dolgun kılar.
Hyaluronik asit en yaygın biçimde serum olarak kullanılır. Serumların yanı sıra cilt toneri, yüz misti ve toz formda da tercih edilebilir.
Cildi derinlemesine nemlendirir,
İnce çizgilerin görünümünü en aza indirir,
Cildi daha canlı ve dolgun gösterir,
Ciltteki kolajeni ciltte tutar.
Bu nemlendiricinin kullanımına başlamak için ciddi sorunlara ihtiyaç duyulmaz. Cildinizi yalnızca susuz, kuru, solgun hissettiğinizde; cildiniz elastikiyetini yitirmeye başladığında, hafif dökülmeler olduğunda seruma başvurulabilir.
Uygulamada dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta vardır.
Öncelikle serum temiz ve hafifçe nemli bir cilde uygulanmalıdır. Cildin ön nemlendirmesi için lavanta, hayıt, adaçayı, ölmez çiçek ya da gül hidrosolü (suyu- hidrolatı) kullanımı en iyisidir.
Hyaluronik asit serum uygulamasından hemen sonra da gene cilde bir nemlendirici ve güneş kremi uygulanmalıdır.
Serum hiçbir zaman kuru cilde uygulanmamalıdır. Cildi nemlendirmek için hidrosoller kullanılabilir ancak eğer böyle bir hidrosol yoksa sadece su ile cilt nemlendirmeli sonra hyaluronikasit uygulaması yapılmalıdır.
Serum uygulamaları günde bir ya da iki kez yapılabilir.
Hyaluronic acid içeriği yüksek yiyecekler ve hyaluronic acid üretimini artırmaya yardımcı olan bazı yiyecekler şöyle sıralanabilir:
Kemik suyu
Soya ve soya ürünleri (soya fasülyesi, soya unu, soya kıyması, soya peyniri, soya sütü, soya peyniri, tempe)
Nişastalı kök sebzeler (patates, havuç, şalgam, tatlı patates, yer elması)
Nareciyeler (limon, portakal, greyfurt
Yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, kale, mikro filizler)
Kuruyemişler (brezilya cevizi, kaju, kabak çekirdeği, badem vb.)
Tohum gıdalar (keten tohumu, chia tohumu vb.)
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…
Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…
Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…