Ihlamur reçeli; mis kokulu, şifa dolu ıhlamurlardan faydalanmanız için bir diğer lezzetli seçenektir. Reçelin yapımı zor değildir, ev ortamına kolayca hazırlanır. Yapımında ıhlamurların genellikle yalnızca çiçek kısımları kullanılır. Ancak az miktarda yaprak da tarife eklenebilir.
Bu tarif sıklıkla ıhlamur hasadından hemen sonra, sonbahar aylarında yapılır. Reçelin yapımı için kurutulmuş çiçekler kullanılır.
Ihlamur reçeli neredeyse her duyunuza hitap edecek leziz, mis kokulu, sağlıklı bir tarif!
Ihlamur çiçeği reçeli hem lezzetli bir kahvaltılık olarak sofralarınızı süsler hem de kuru öksürükten kurtulmaya, boğaz ağrısını azaltmaya, ateşi, baş ağrısını hafifletmeye yardımcı olur. Bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirir ve yorgunluk ile stresle baş etmenizi destekler.
100 gr kurutulmuş ıhlamur çiçeği
1 kg toz şeker
2 adet taze sıkılmış limonun suyu
2 litre temiz içme suyu
Hazırlanışı
Çiçeklerin tozunu almak için sudan geçirin ve çiçekleri bir kaba alıp üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kabın kapağı kapalı biçimde 20 dakika kadar bekletin.
Süre sonunda çiçekleri süzüp, tencereye alın. Tencereye temiz suyu ve şekeri de ekleyip orta – kısık ateşte 25-30 dakika koyulaşana kadar pişirin. En son limon suyunu ekleyin. Bu esnana isteğe göre reçele; tane karanfil, çubuk tarçın, dilim kuru limon, elma ve portakal eklemesi de yapabilirsiniz.
Limon suyunu ekledikten sonra reçelinizi 5 dakika kadar daha kaynatıp ocağı kapatın.
Reçelinizi sıcak biçimde, çiçekleri ile birlikte kavanozlayın ve soğuması için tezgah üzerinde dinlendirin.
Afiyet Olsun.
Ihlamur çiçekleri soğuk algınlığı, burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı, nefes alma sorunları, baş ağrısı, ateş ve öksürük ile baş etmede yardımcıdır. Doğal bir biçimde balgam söktürücü etkisi vardır.
Çiçekler ishal ve migren gibi şikayetlerden kurtulmada da destek olarak genellikle demlenerek kullanılmaktadır.
Çayın tadı hoş aromalı, hoş kokuludur. Çaya biraz limon eklemek faydalarını arttırıcı olacaktır. Genellikle ilave şeker eklemesi yapılmaması önerilmez. Eğer daha tatlı bir lezzet arıyorsanız çayınızı ılıttıktan sonra biraz bal ekleyebilirsiniz.
Çiçekler çiğ halde dahi yenilebilir özelliktedir. Bunun herhangi bir yan etkisi yoktur. Ancak arıların da bayıldığı ıhlamur çiçekleri genellikle demlenerek, tentür hazırlanarak ya da reçel yapılarak tüketilmektedir.
Ihlamur Satın AlIhlamurun hem çiçek hem de yaprakları sağlık için faydalıdır. Ancak büyük oranda ıhlamur aroması çiçek kısımlarından gelmektedir. Bu nedenle yapraklar tek başına demlenip içilmezken, çiçekler tek başına ya da yapraklar ile bir arada sıkça tüketilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…