İmparatoriçe Tarot Kartı Anlamı ve Sembolizmi
İmparatoriçe tarot kartı; iki önemli tanrıçayla bağlantılıdır. Bu güçlü kadınsı tarot kartından hangi dersleri çıkarabileceğimizi öğrenelim!
İmparatoriçe tarot kartı, ayaklarının yanında bir kalp üzerinde Venüs sembolü olan, genellikle dökümlü bir giysi giymiş, narlarla (cinsellik ve doğurganlıkla ilgili bir meyve) kaplı güzel bir kadını gösterir. Genellikle altında buğday yetişen yemyeşil bir ortamda gösterilir. Bazen hamile bir kadın olarak gösterilir.
İmparatoriçe tarot kartının ana temaları doğurganlık, bolluk ve dişil gücü kapsar. İmparatoriçe, kışın sona ermesinden sonra dünyanın yeniden canlanmaya başladığı ilkbahar için uygun bir semboldür. Mitolojik olarak, yaşam döngüsü ve ilkbaharın diğer iki tanrıçasıyla ilişkilidir.
İnanna, Cennetin Kraliçesi olarak bilinen Mezopotamya doğurganlık, aşk, seks ve savaş tanrıçasıdır. Hikayelerinden birinde İnanna, kız kardeşi Ereşkigal’in başkanlığındaki yeraltı dünyasına girer. İnanna’nın içeri girebilmesi için yedi kapıdan geçmesi ve her birinde, kraliçeliğinin sembollerinden bir parça giysi veya süs eşyası çıkarması gerekir.
Sonunda İnanna yeraltı dünyasına tamamen çıplak girer. Kız kardeşi onun suçlu olduğuna karar verir ve onu üç gün üç gece duvara asarak öldürür. Bu süre zarfında, yukarıdaki dünya bu tanrıçanın enerjisini kaybeder: yaşam enerjisi, üreme ve canlılık. Ekinler ve çiçekler ölüyor ve hayvanlar üremeyi bırakır.
İnanna’nın takipçileri onu kurtarmanın bir yolunu bulur, onu hayata ve dünyaya geri getirir, böylece bitkiler ve hayvanlar hayata ve sevgiye dönebilir.
Ancak İnanna gerçekten öldüğü için kız kardeşine bir ömür borçludur. İnanna’nın müritlerinin çoğu onun yeraltı dünyasındaki yerini almayı teklif eder, ancak İnanna kocası Dumuzid’i şık kıyafetleri içinde tahtta otururken ve olması gerektiği gibi yasını tutmaz halde bulunca, onu bir anda kendi yerini alması için gönderir.
Ancak İnanna bundan hemen pişman olur ve Dumuzid’i çok özler ve dünyayı bir kez daha kışın ölüm durumuna döndürmekle tehdit eder. Tanrılar, Dumuzid’in kız kardeşinin yılın yarısını İnanna ile geçirebilmesi için yeraltı dünyasında geçirmesine izin vermek için komplo kurar.
İnanna’nın Dumuzid’i yanında bulundurma umudu ve sevgisi , Dumuzid’in yeraltı dünyasına dönmesi gerektiğinde hissettiği pişmanlık ve kederle yer değiştirir.
Demeter, hayatta kalmak için yememiz gereken yiyecek olan tahıl tanrıçasıdır. Demeter’in kızı Persephone, Yeraltı tanrısı Hades tarafından kaçırılır ve Demeter’i derin bir kedere sürükler, hayat veren enerjisini ekinlerden etkili bir şekilde çekerek kışa neden olur.
Persephone sonunda Yeraltı Dünyasından alınır, ancak oradayken altı nar çekirdeği yediği için yılın altı ayını Hades ile geçirmesi gerekir.
İmparatoriçe, ilkbaharda dünyanın yeniden uyanışını ve aynı zamanda içimizdeki bir yeniden uyanışı temsil eder: ölüm zamanından yeni umut ve yeni yaşamın mümkün olduğu bir zamana geçişi.
Hepimizin bilerek ya da bilmeyerek Yeraltı Dünyasını ziyaret ettiğimiz dönemleri vardır. Sonunda yukarıdaki dünyaya geri döneriz, ancak döndüğümüzde, hayat öncekinden biraz (veya çok) farklıdır.
İmparatoriçe’nin enerjisinden yararlanmak, bunun diğer yöne giden bir döngünün yalnızca bir yönü olduğunu bilseniz bile, zevk, bolluk, keyif, doğurganlık (gerçek veya yaratıcı), bahar ve umut enerjilerine izin vermek anlamına gelir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…