İstiridye mantarı oldukça lezzetli görece mantar türleri arasında uygun fiyatlı bir türdür. Bu leziz ve sağlıklı mantarları çok çeşitli tarif ile değerlendirmen mümkündür. Birçok farklı tat ile uyumludur.
İstiridye mantarları kolay bulunabilir mantarlardır ve tüm dünyada popülerdir. Etli yapıda, hafifçe tuzlu bir tatta ve nazik dokudadır. Hafif bir deniz ürünleri aromasına sahiptir.
İstiridye mantarlarının yedi alt türü bulunur. Bu türlerden en popüler olanları Kral istiridye mantarları ve inci mantarıdır.
Onları sadece az yağ ile sotelemek ya da kızartmak bile iyi bir fikirdir. İstiridyeli mantarlı makarna basit ancak çok lezzetli bir diğer seçenektir.
Bu türün de çoğu mantar türü gibi çiğ olarak tüketimi önerilmemektedir.
İstiridye mantarları adını istiridye biçimli şapkalarından alır ve tüketilmesi tamamen güvenli ve yenilebilir türlerdendir.
Mantarları saklamanın en iyi yolu onları hava alabilecekleri kese kağıtları içine yerleştirmek ve buzdolabında saklamaktır.
Mantarlar buzdolabının sebze meyve gözüne değil orta alana konulmalıdır.
İstiridyeler genellikle çok kirli ve çamurlu değildir. Basitçe sudan geçirmek onları temizlemek için fazlasıyla yeterli olacaktır. Temizlemek için kesinlikle sıcak su kullanılmamalıdır.
Bu mantarları lezzetli bir tarife çevirmek için fazla zahmete gerek yoktur. Biraz zeytinyağı, biraz yeşillik, limon suyu ve sarımsak işinizi fazlasıyla görecektir.
İstiridyeleri sapları dahil güzelce dilimleyin. Zeytinyağında 2-3 dakika ara ara karıştırarak soteleyin.
Lezzeti arttırmak için 1 diş sarımsağı tavaya ekleyin.
Ocağın altını kapatmadan 1 dakika kadar önce çeyrek çay bardağı taze sıkılmış limon suyunu ve sevdiğiniz yeşillikleri taze ya da kuru olarak tarife dahil edin.
Soteniz hazır olduğunda onu tek başına ya da kırmızı, beyaz et ya da balık ile servis edebilirsiniz.
Daha önceden hazırladığınız makarna ile harmanlayabilirsiniz. Makarnanın üzerine biraz keçi peyniri rendelemeyi de unutmayın!
Bu leziz mantarlar kalp ve bağışıklık sistemini destekleyicidir.
Kan şekeri dengeleyici özellikteki istiridyeler aynı zamanda antioksidan ve anti enflamatuar etkilere sahiptir.
1 porsiyon yaklaşık 85 gr çiğ mantar için:
Kalori: 28
Karbonhidrat: 5 gram
Protein: 3 gram
Yağ: 1 gramdan daha az
Lif: 2 gram
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…