Tarif

İtalyan Ekmeği Focaccio Tarifi

İtalyan ekmeği orjinal adı ile Focaccio, İtalyan mutfağına özgü bir ekmektir, Bu ekmek genellikle ince kabuklu, hafif, gevrek ve açık bir iç yapıya sahiptir. İşte basit bir İtalyan ekmeği tarifi:

Malzemeler:

  • 500 gram un (tercihen ekmek unu veya pizza unu)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • Yaklaşık 350-400 ml ılık su

Yapılışı:

  1. Bir karıştırma kabında unu ve tuzu karıştırın.
  2. Kuru mayayı ekleyin ve malzemeleri birleştirin.
  3. Ilık suyu yavaşça ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur, yapışkan olmalı, ancak ele yapışmamalıdır.
  4. Yoğurduğunuz hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeyde yaklaşık 10-15 dakika boyunca yoğurun. Hamur pürüzsüz ve elastik hale gelene kadar yoğurma işlemine devam edin.
  5. Yoğurma işlemi tamamlandığında, hamuru karıştırma kabına alın, üzerini temiz bir bezle örtün ve sıcak bir ortamda yaklaşık 1-2 saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamurun hacmi yaklaşık iki katına çıkana kadar bekleyin.
  6. Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeyde tekrar yoğurun ve şekillendirmek istediğiniz şekle getirin. İtalyan ekmeği genellikle yuvarlak veya oval şekilde yapılmaktadır.
  7. Şekillendirdiğiniz hamuru yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini hafifçe unlanmış bir bezle örtün ve tekrar yaklaşık 30-45 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
  8. Fırını 220 dereceye ön ısıtın.
  9. Mayalanan hamurun üzerine hafifçe un serpin ve üzerine kesikler atın. Bu, ekmeğin fırında daha iyi kabarmasını sağlayacaktır.
  10. Ekmek kalıbını önceden ısıtılmış fırına yerleştirin ve yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Ekmek kabaracak, kabuk rengini alacak ve alt kısmı hafifçe kahverengi olacaktır.
  11. Fırından çıkan İtalyan ekmeğini tel bir rafa yerleştirin ve tamamen soğumasını sağlayın.

İtalyan ekmeği dilimlenerek tüketilebilir ve çeşitli şekilde kullanılabilir. Kahvaltılarda, sandviçlerde, bruschetta yapımında veya yanında zeytinyağı ve balsamik sirkeyle servis ederek keyifle tüketebilirsiniz.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

4 hafta önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

4 hafta önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce