Kabak çekirdeği sütü; fındık sütü veya badem sütü gibi diğer bitkisel sütler güzel bir alternatif sunar. Hazırlaması da oldukça kolaydır. Sütü elde etmek için önceden ıslatma ya da sonrasında süzdürme gibi işlemlere gerek duyulmaz. Çekirdekleri yalnızca suyla bir arada blenderdan geçirmeniz yeterli olur! Tarife geçmeden önce bu harika bitkisel sütün faydalarına kısaca bir göz atalım!
Kabak çekirdeği tohumları, hormonları dengelemek ve düzenlemek gibi sağlık açısından tonlarca faydaya sahiptir. İçerdikleri yağlar, vitaminler ve mineraller çok kıymetlidir.
Kabak çekirdeği özellikle antioksidan bakımından yüksektir, magnezyum bakımından yüksektir, kalp sağlığını iyileştirmeye, kan şekeri seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir ve lif bakımından da çok zengindir.
Kabak çekirdeği sütü için malzemeler:
Çiğ kabak çekirdeği / 1 su bardağı
Su / 3 su bardağı
Tatlandırıcı (isteğe bağlı): Ben agave nektarı, bal, akçaağaç şurubu veya iki çekirdeksiz hurma kullanılabilir. / 3 yemek kaşığı
Vanilya (isteğe bağlı): biraz lezzet için / 1 çay kaşığı
Tuz (isteğe bağlı): sadece birkaç tutam / 1/4 çay kaşığı
Hazırlanışı
Bu kısmı oldukça basit olacak!
Afiyet Olsun!
Sütünüzü; diğer bitkisel sütler gibi kullanılabilir veya kahve, smoothie, müsli gibi farklı tariflerde kullanılabilir.
Porsiyon Boyutu: 3/4 fincan
Sütlü kabak çekirdeği yapmak istiyorsanız, öncelikle kabak çekirdeklerini yıkayarak temizleyin ve ardından kurumaları için birkaç saat güneşte veya bir fırında kurutun.
Kuruyan kabak çekirdeklerini bir blenderda öğütün veya dövün. Ardından, bir tencereye süt koyun ve kaynamaya başlayana kadar ısıtın. Isındıktan sonra kabak çekirdeklerini ekleyin ve karıştırın.
15-20 dakika boyunca kısık ateşte kaynatın ve sürekli karıştırın. Sonra ateşten alın ve süzgeçten geçirin. Hazırladığınız sütlü kabak çekirdeği sütünüzü isterseniz tatlandırabilir ve soğuk servis yapabilirsiniz.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…