Kadife Çiçeği

Kadife Çiçeği Ne Zaman Ekilir? Yenir mi?

Kadife çiçeği (marigold); kendine has hoş kokusu ile mest edicidir. Bunun yanı sıra alacalı hoş çiçekler sinekler ve diğer haşereler için doğal bir uzaklaştırıcıdır.

Kadife çiçekleri tarla kenarlarına, bahçelere hatta balkondaki saksılara ekilebilir. Bu zahmetsiz çiçekler, tohumdan yetiştirilebilir.

Tohumlar doğrudan bahçeye ekilebilir ya da kapalı bir alanda çimlendirildikten sonra şaşırtma ile asıl yerine aktarılabilir.

Tohumlar Ne Zaman Ekilir?

Tohumları ekmek içn en ideal zamanlar don riskinin olmadığı bahar aylarıdır. En ideam ay mart olarak kabul edilir. Ancak bulunduğunuz bölgede mart ayı boyunca hala don riski varsa ekim nisan mayıs ayına ertelenebilir. Yada fidelemeyi kapalı alanda yapabilirsiniz.

Kadife çiçekleri dona hiç dayanıklı değildir. Don onların hızla ölmelerine neden olur.

Şimdi Satın Al

Kadife Çiçeği Nasıl Ekilir?

Ekim için tam güneş alan bir yer seçmeniz gerekir. Bu yıllık çiçekler, özellikle yazlarınız gerçekten sıcaksa, bir miktar gölgeyi tolere edebilir. Ancak tam güneş alan bir yere dikilirlerse çiçekler daha çarpıcı renklere sahip olurlar.

Ekimden önce, hafif bir spreyleme ile toprağı hafifçe ıslatmanız gerekir. Bunu tohumları ekmeden birkaç saat önce yapmak en iyisidir. Bu biçimde toprak çok ıslak değil ama nemli olacaktır.

Tohumları aralıklı olarak toprağa yaydıktan ve onları hafifçe toprağa bastırdıktan sonra yalnızca üzerlerini örtecek kadar toprak ile kapatmak gerekir.

Üzeri örtülen tohumları nazik duş biçiminde suladıktan sonra işlem sona erecektir.

Fideler çıkana kadar her gün sulama yapmaya devam edilmelidir. Fideler çıktığında sulama işlemi kademeli olarak azaltılmalıdır.

İç Mekanda Kadife Çiçeği Çimlendirme

Eğer yıl boyu bölgeniz çok soğuksa ve yüksek don riski varsa iç mekanda fideleme en mantıklısıdır.

Bu biçimde bitkinin çiçeklenmesi de daha erken olacaktır.

İç mekandaki fidelerinizi don riski tamamen ortadan kalktığında, yaz başında asıl yerine aktarabilirsiniz.

Şimdi Satın Al

Kadife Çiçeği Yenir mi?

Evet bu çiçekler yenilebilir çiçekler arasında yer alır. Çiçekler çay olarak demlenebilir, reçel olarak hazırlanabilir ya da sirkesi kurulabilir.

Çiçeklerin tadı biberli, narenciye aromasılıdır. Tatları genellikle rokaya benzetilir ancak rokaya kıyasla onlarda sanki biraz daha anason aroması saklıdır.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

1 ay önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

1 ay önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce