Kafein tozu; vazokonstriktör etkiye sahiptir. Yani kan damarlarınI daha küçük ve daha sıkı hale getirir. Bu da kafeini sabah kahvesi rutinin ötesinden eşsiz bir cilt bakım ürünü yapar!
Kafein cilde uygulandığında ayırca cildin daha parlak ve sıkı görünmesini sağlar.
Yüz bakımı, göz bakımı ve hatta vücut bakımında genellikle yaşlanmayı geciktirici veya kırışık karşıtı bi etki için kullanılır.
Saf kafein tozu ya da kafein ekstresi saflaştırılmış bir üründür. Kahve meyvesinin tüm besin değerlerini bünyesinde saklarken aromatik yapısından ve kokusunda arındırılmış yapıdadır. Sıklıkla tam toz formda ve beyaz renklidir.
Doğru miktarda kafein kullanıldığında cildi tazelemek, göz altı morluklarını gidermek ve yüzdeki şişkinlikleri azaltmak için etkili bir bileşen görevindedir.
Kafeinin belirtildiği gibi cilt üzerinde etkili olabilmesi için yüksek konsantrasyonlu dozlarda uygulanması gerekmektedir. Bu nedenle saflaştırılmış kafein tozu kullanılır. Bu toz farklı bileşenler ile bir araya getirilerek zenginleştirilir ve cilde uygulanır.
Kafein öncelikle dolaşım yoluyla çalışır, bu nedenle hızlı hareket eder, oksidatif strese karşı koruyucu etkiye sahiptir. Ve cilt için anti enflamatuar görevdedir.
Kafein tozu ayrıca güneş maruziyetine bağlı ince çizgiler ve kırışıklıklar gibi fotohasarlara karşı da koruma sağlayabilir.
İnce çizgi ve kırışıklıklara karşı kafein; aloe vera, çay ağacı yağı, shea yağı ve jojoba yağı ile bir arada tercih edilir.
Kafeinin ayrıca hiper pigmentasyon üzerinde de etkilerinden söz etmek mümkündür.
Bu şartlar altında göz çevresindeki koyu halkalar, göz torbaları için etkili olabileceğini söylemek mümkündür.
Ancak kafein tozu hassasiyete tahrişe neden olabileceği için doğrudan göz çevresine uygulamaya uygun değildir. Kafein tozu ya da kafein ekstresinin doğru biçimde formülize edimesi gerekmektedir.
Yaygın olmasa da kafein ciltte tahrişe neden olabilir ve artan kan akışından dolayı kızarıklığa neden olabilir.
Hassas bir cildiniz veya kafein hassasiyetiniz varsa, bu bileşeni cildinizin sınırlı bir bölümünde küçük dozlarda test etmeden kullanmanız asla önerilmez. Bu amaçla yama testi çenede ya da kulak arkasında uygulanabilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…