Kalanşo Çiçeği (Kalanchoe), çiçekli ve yaprak dökmeyen bir bitki cinsidir. Çok sayıda türü bulunur ve Afrika, Madagaskar ve Asya’da doğal olarak yetişirler. Yaprakları kalın ve etlidir, renkleri yeşil, kırmızı, pembe, beyaz, sarı, turuncu ve mor gibi farklı renklerde olabilir. Kalanchoe bitkisi, saksı bitkisi olarak yetiştirilir ve evlerde veya ofislerde süs bitkisi olarak kullanılır. Ayrıca bahar aylarında açan çiçekleri ile de dikkat çekerler. Kolayca yetişebilen bir bitki türüdür ve genellikle düşük bakım gerektirirler.
Kalanchoe bitkisi, Kalanchoe cinsine ait bir bitki türüdür ve 125’den fazla türü bulunmaktadır. Bu bitkinin genel özellikleri şunlardır:
Kalanchoe bitkisi genellikle ılık ve nemli ortamları sever. Parlak ışık alan yerlerde iyi büyürler ve direkt güneş ışığından kaçınırlar. Sıcaklıklar 15-23°C arasında olmalıdır. Toprakları iyi drene olmalı ve sürekli nemli tutulmamalıdır. Yüksek nem seviyelerine ihtiyaç duymazlar, ancak yapraklarını püskürtmek nemli hava sağlayabilir.
Doğru bakım koşulları sağlandığında balkonlarda da yetiştirilebilir. Balkonlarda yetiştirmek için, bitkinin en az 4 saat güneş ışığı alan bir konuma yerleştirilmesi önerilir. Ayrıca, bitkinin köklerinin çürümemesi için iyi bir drenajlı saksıda yetiştirilmesi gerekmektedir. Sıcaklık ve nem oranı konusunda da hassas değillerdir ve bu nedenle birçok farklı iklim koşulunda yetiştirilebilirler. Ancak, don olaylarından korunmaları gerektiğini unutmayın.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…