Kantaron Yağı Nasıl Yapılır? sorusunun cevabı bu yazıda!
Kantaron yağı, maserasyon yöntemi ile hazırlanan şifası dünyaca bilinen bir yağdır.
Kantaron yağı genellikle taze kantaron çiçeklerinden, mevsiminde hazırlanır.
Kuru çiçekler ile de yağı hazırlamak mümkündür fakat elde edilecek yağ tam olarak kırmızı renkte olmayacaktır. Bu da yağı daha az kıymetli kılacaktır.
Kantaron çiçekleri genellikle zirai olarak yetiştirilmez. Doğada kendiliğinden yetişir ve toplanır. Ege, Akdeniz bölgelerinde yaygındır.
Şimdi Satın AlGelelim tarifimize!
Doğadan çiçekler toplanarak işe başlanır. Toplanan çiçekler geniş bir tepsiye serilir, bir gün süre ile güneşte bekletilir. Bu işlem çiçeklerin daha da şifalanmasını, hem de temizlenmesini sağlar.
Doğadan toplanan çiçeklerin yıkanması gerekmez.
Güzelce güneşlenen sarı kantaron çiçekleri ertesi gün, geniş bir cam kavanoza sıkı sıkıya basılır.
Çiçeklerin sap kısımlarından da bir miktar kavanoza konabilir. Fakat en uç, kalın kısımları koparılıp atılmalıdır.
Kavanozun ağız kısmından 2 parmak kadar boş alan bırakılmalıdır.
Çiçekler kavanoza sıkı sıkı basıldıktan sonra üzerlerine halis muhlis soğuk sıkım zeytinyağı eklemeye sıra gelir.
Eklenen zeytinyağı tüm çiçeklerin üstüne çıkmalıdır. Çiçeklerin hiçbir kısmı yağın dışında kalmamalıdır.
Zeytinyağı ve kantaron çiçekleri bir araya geldikten sonra direkt güneş alan bir yere konulur. 4-5 gün kavanozun ağzı açık kalmalıdır. Kantaron yağının içine sinek, böcek girmemesi için ağız kısmına bir tülbent örtülebilir.
4-5 günün ardından asıl uzun süreli dinlendirme süresi başlar. Bu süre tastamam 40 gündür. 40 gün boyunca kavanozun kapağı kapalıdır ve direkt güneş alan bir yerde konumlandırılır.
Bu 40 günün arından kıpkırmızı, pasparlak bir kantaron yağınız olacaktır. Rengi, kokusu ile şifasını belli eden bu yağ süzülür ve şişelenir.
Artık daha fazla güneş görmemelidir. Serin, karanlık bir yerde ağzı kapalı biçimde muhafaza edilmelidir.
Kantaron yağı; tek başına bir ecza deposu gibidir. Her evde mutlaka olması gerekenler arasındadır. Hafif yanıklarda, yaralarda, sivilce ve güneş lekelerinde, yatak yaralarında, yanık izlerinde, ameliyat izlerinde, pişiklerde gönül rahatlığı ile kullanılabilir.
Sorunlu bölgeye direk uygulama yapılabilir. Bebek cildinde zeytinyağı ile seyreltildikten sonra kullanımı önerilir. Sürüldükten sonra direkt güneşe çıkılmamalıdır.
Kantaron Çiçeği Ne Zaman Toplanır?
Mayıs haziran ayları boyunca taze kantaron çiçeği toplanabilir.
Şimdi Satın AlBu kullanım amacına, şikayete göre değişecektir. Basit yanık ve yaralarda aynı gün bile etkili olabilmektedir. Yanık ve yara izlerinde kullanıma ne kadar erken başlanırsa etkisi o kadar yüksek ve hızlı olur.
Kuru çiçekler ile de tüm işlem basamakları aynı kalacak biçimde yağ hazırlanabilir. Tek fark elde edilecek olan yağın parlak kırmızı renkte olmayacak olmasıdır.
Mevsiminde binbir emek ile hazırladığımız; kantaron yağlarımıza web sitemizden ulaşabilirsiniz. Sipariş verebilirsiniz.
Yağlarımız taze çiçekler ve soğuk sıkım zeytinyağı ile cam kavanozlarda özenle hazırlanır. 50 ml ve 100 ml şişelerde gönderim yapılır.
Şimdi Satın AlBilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…