Kaprilik trigliserit (Capric Triglyceride) bazen kaprik trigliserit olarak da adlandırılır ve hindistan cevizi yağı veya hurma çekirdeği yağının gliserinle birleştirilen kısımlarıyla yapılan yağ asitleridir.
Hindistan cevizi yağı; kaprik asit ve kaprilik asit de dahil olmak üzere bir dizi mükemmel yağ asidi içerir. Kaprik trigliseritler oluşturma işlemi, bu yağların hindistan cevizi yağından çıkarılmasını, glikolün çıkarılmasını ve ardından bir saflaştırma işlemi olarak gliserin eklenmesini içerir.
Kaprilik trigliserit genellikle nemlendiricilerde, güneş kremlerinde, makyaj ürünlerinde ve sabunlarda formülasyon amaçları ile bulunur.
Ayrıca cildi nemlendirir,
Kırışıklıkların görünümünü azaltır,
Antioksidan özelliklere sahiptir,
Cildin mikrobiyomunu yeniden dengelemeye yardımcı olur,
İpeksi bir cilt dokusu sunar.
Kaprik trigliseridin bu kadar popüler ve yaygın olmasının nedenlerinden biri, tahriş edici olmaması ve tüm cilt tipleri için güvenli olmasıdır.
Ciddi bir hindistan cevizi alerjiniz varsa, içerikten kaçınmanız önerilir. Yine de, genellikle son derece düşük riskli kabul edilir.
Kaprik trigliserit, ürün formülasyonlarında çok iyi çalışan toksik olmayan bir bileşendir.
Cilt bakımı faydaları yüksek olsa da, nadiren özellikle onu içeren ürünler aramanız gerekmez.
Büyük olasılıkla zaten favorileri ürünlerinizin çoğunda bulunur.
Çalışmalar, kaprik trigliseridin cilt veya göz tahrişi veya duyarlılığı için herhangi bir potansiyel gösterdiğini desteklemektedir.
Kaprik trigliseridi sabah veya akşam kullanılabilir. Güneş ile etkileşimli olmayan bir bileşendir.
Capric Triglyceride bir yumuşatıcıdır, bu nedenle cilt yüzeyini yumuşatmaya ve pürüzsüzleştirmeye yardımcı olur ve cildin nemi tutmasına yardımcı olur. Bu özellikleri ile kuru cilt tipleri için de oldukça ideal bir yapıdadır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Çinko oksit, cilt bakımında yaygın olarak kullanılan bir bileşiktir, özellikle cilt tahrişi, pişikler, sivilceler, yanıklar…
Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…
Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…
At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…
Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…
Kav mantarı (Fomes fomentarius), halk arasında "ağaç mantarı" veya "çakmak mantarı" olarak da bilinir. Genellikle…