Sağlık

Kara Sakız Yakısı Nasıl Kullanılır? Karasakız Yakısı Ne Kadar Kalmalı?

Kara Sakız Yakısı; karaçam ağaçlarının gövdesinden elde edilen, yoğun kıvamlı, yapışkan ve siyah bir özdür.

Karaçam, Türkiye’nin Marmara, Akdeniz, Ege ve Güney Anadolu bölgelerinde yetişir. Kara sakızın elde edilmesi için ağaçların göcdelerine geniş çizgiler atılır ve bir “sağım” işlemi gerçektleştirilir. Süreç oldukça zahmetlidir ve yalnızca yılın belirli zamanlarında yapılabilir.

Karasakız ilk sağım sonunda gerçekten çok yoğun bir çam kokusuna sahiptir. Bu sakızın sağlık faydaları için kullanıma hazır hale getirilmesi gerekir. Bunun için karasakızı yakısı hazırlanır. Yakı %100 karaçamdan hazırlanabileceği gibi, içine başka çeşitli doğal bitki özleri ya da yağlar eklenerek de hazırlanabilir.

Şimdi Satın Al

Kara Sakız Yakısı Ne İşe Yarıyor?

Karasakız yakısı, çeşitli ağrıları hafifletebilir ve tedavi edici özelliklere sahip olabilir. Romatizmal ağrılar, siyatik ağrıları; bel, boyun, omuz, sırt ağrıları için yaygın tercih edildiği bilinir. Bunun yanı sıra çatlaklar, çıkıklar, kırıklar, darbeler, ezikler, topuk dikeni gibi şikayetlerle de kullanıldığı bilinir.

Kara Sakız Yakısı Nasıl Kullanılır?

Oda sıcaklığında katı bir yapıda olan kara sakızın kullanımdan hemen önce ısıtılması gerekir. Bunun için fön makinası ya da ütü kullanılabilir. Isı yakının yumuşamasını ve kolayca cilde yapışmasını sağlayacaktır. Isıtılan yakı doğrudan cilde yapıştırılır.

Şimdi Satın Al

Karasakız Yakısı Ne Kadar Kalmalı?

Yakı genellikle bir süre sonra kendiliğinden ciltten ayrılır. Bu süre beklenebilir. Ancak eğer 3 günün sonunda yakı kendiliğinden çıkmaz ise bölgeye hafifi bir ısı uygulanarak katı cildden çıkarılmalıdır. Çıkarılan yakının yerine yeni bir tane yapıştırılabilir. Yakılar 10 ile 20 gün arasında bir süre ile düzenli kullanılabilir. Ya da şikayete göre bu süreler değiştirilebilir.

Not: Yukarıdaki bilgiler genel bilgi amaçlıdır ve herhangi bir sağlık sorunu için tıbbi öneri veya tedavi yerine geçmez. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa, bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir.

Şimdi Satın Al

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Beslenme

Aç Karnına Sirkeli Su İçmek Doğru mu? Faydalı mı?

Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…

3 gün önce
  • Tarif

Oyster Sos Nerede Kullanılır?

Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…

3 gün önce
  • Sağlık

At Kuyruğu Otu (Equisetum Arvense) Nasıl Kullanılır?

At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…

4 gün önce
  • Cilt Bakımı

Sarı Kilin Faydaları Neler? Nasıl Kullanılır?

Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…

4 gün önce
  • Tarif

Kav Mantarı Kremi Nasıl Yapılır?

Kav mantarı (Fomes fomentarius), halk arasında "ağaç mantarı" veya "çakmak mantarı" olarak da bilinir. Genellikle…

5 gün önce
  • Sağlık

Çemen Otu ve Şeker Hastalığı İlişkisi

Çemen otu (Trigonella foenum-graecum), mutfaklarda baharat olarak kullanıldığı gibi, geleneksel tıpta da birçok sağlık sorununa…

1 hafta önce