Karaciğer Dostu Besinler Hangileridir?
Karaciğer; zararlı toksikleri parçalayan, vücutta vitamin depolayan ve protein üretimine katılan hayati derecede önemli bir organımızdır.
Bu organ, kötü beslenme, aşırı alkol tüketimi, enfeksiyon, genetik yatkınlık, zayıf bağışıklık sistemi gibi sebeplerle yağlanır ve hastalanır.
Bu hastalıkların ciddi sonuçları olabilir. O nedenledir ki, karaciğerimize gözümüz gibi bakmalı beslenmemize dikkat etmeli ve karaciğer dostu besinleri beslenmemize sık sık dahil etmeliyiz.
Peki karaciğerin yağlanmasını engelleyen, karaciğerimizin daha iyi çalışmasını sağlayan karaciğer dostu besinler hangileridir? Gelin yakından bakalım!
Yapılan araştırmalar göstermektedir ki kahve, karaciğer kanseri riskini azaltabilmektedir.
Kahve içmenin, kronik karaciğer hastalığı olan kişilerde de fayda sağladığını; hastalığın seyrinin yavaşlatıp, hafiflettiğini gösteren araştırmalar vardır.
Kahve, karaciğerde yağ birikmesine de engel olur.
Araştırmalar sık sık ve bolca zeytinyağı tüketmenin karaciğer yağlanmasını azalttığını ve karaciğer enzim seviyesini düzenlediğini göstermektedir.
Zeytinyağı yalnızca karaciğerimiz için değil kalp ve damar sağlığı başta olmak üzeri tüm bedenimiz için faydalıdır.
Kara üzüm ve üzüm çekirdeği karaciğer hasarını önler, antioksidan seviyelerini korur.
Üzüm çekirdeği taze olarak öğütülerek kullanılmalıdır.
Evet doğru duydunuz su da karaciğeriniz için eşsiz bir besindir. Sabah aç karna içeceğiniz, limonlu ılık bir bardak su vücuttaki toksikleri temizler, vücudunuzu alkali hale getirir. Bu durum, karaciğeriniz için çok iyidir.
Brüksel lahanası, brokoli ve hardal otu, lahana, alabaş, turp, karnabahar başta olmak üzere turpgiller familyasının tüm sebzeleri karaciğer sağlığınızı destekler, enzimleri düzenler.
Yapılan bir araştırmaya göre, brokoli filizleri karaciğer hasarına karşı etkili şekilde koruyucudur.
Kahve gibi çay da karaciğer için faydalıdır. Hem siyah çay hem de yeşil çay, karaciğer enzim kalitesini arttırır.
Yapılan bir araştırmaya göre, çay tüketimi karaciğer hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterebilmektedir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…