Karakafes otu; Ayurvedik uygulamalarda kemik kırıklarında, kanamalarda, yanıklarda, yaralarda ve ülserlerde kullanılan ünlü bir bitkidir. Burukluğu kanamayı durdururken, aynı zamanda yatıştırıcı ve ağrı kesicidir.
Karakafesteki allantonin, yaraların daha hızlı iyileşmesi için hücre çoğalmasını destekler. Kuruluk ve tahrişi giderir.
Karakafes sıklıkla geleneksel uygulamalarda doğumdan sonra perine yırtıkları için de kullanılır.
Karakafes kökü ve yaprağının benzer kullanımları vardır ancak kökü yüksek değerlere sahip olabilir.
Karakafes tendonları iyileştirebilir mi?
Evet. Karakafes, iltihaplı tendonların iyileşmesine yardımcı olan antiinflamatuar ve analjezik etkilere sahiptir.
Karakafes yağı saça iyi gelir mi?
Evet. Anekdot niteliğindeki kanıtlar, karakafes yağının saç büyümesini artırmaya yardımcı olabileceğini ve yararlı gama linoleik asit ve omega-6 yağ asitlerinin varlığına bağlı olduğunu göstermektedir.
Karakafes ne kadar sürede işe yarar?
Sonuçların gösterilmesi yaklaşık birkaç hafta sürebilir. Karakafes merheminin 2 hafta kadar uzun süre uygulandığında burkulmalardaki şişliği, hassasiyeti ve ağrıyı azaltabileceğine dair anekdotsal kanıtlar vardır.
Karakafes varisli damarlara iyi gelir mi?
Muhtemelen. Karakafes otu yağı veya kremlerinin uygulanması , analjezik özellikleri nedeniyle varisli damarlarla ilgili ağrının hafifletilmesine yardımcı olabilir .
Karakafes cildi sıkılaştırır mı?
Muhtemelen. Karakafes özleri, kolajen üretimini artırmaya yardımcı olan ve cildi sıkılaştırabilen faydalı bir bileşik olan allantoin içerir.
Karakafes hodanla aynı mıdır?
İkisi farklı 2 bitkidir.
İnsanlarda kulak çınlaması ve köpeklerde çeşitli kulak hastalıkları tedavisinde bitkinin geleneksel tıp uygulamaları kapsamında kullanıldığı bilinmektedir. Ancak bu durumda etkililiğini kanıtlayan çalışmalar yetersizdir. Karakafes suyunun ya da yağının kulak içine damlatılması kesinlikle önerilmez.
ÖZETLE:
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…