Karıncalar Öldürmeden Nasıl Gider?
Karıncalar dönem dönem evlerde, özellikle mutfaklarda ciddi bir soruna yol açabilir. Onları öldürmeden evimizden uzaklaştırmak mümkündür.
Karıncaların geçiş yollarına biraz acı biber ya da tarçın serpmek ilk akla gelen basit yöntemdir. Ama bu yöntem her zaman başarıya ulaşamayabilir.
Gelin bu yazımızda karıncaları nasıl evlerimizden uzaklaştırabileceğimize bir göz atalım!
Karıncaları öldürmeden uzaklaştırmak için mis kokulu bir yöntemimiz var! Birkaç damla uçucu yağ faslasıyla işinizi görecek.
Yağların belirgin kokuları, kokular yolu ile iletişim kuran ve yollarını bulan karıncaların karınca izlerini silecek. Bu da onların ger gelmemek üzere gitmelerini sağlayacak.
Sirke de uçucu yağlar gibi karınca izlerini yok ederek karıncaları uzaklaştırır. İsteğe göre sirke içine bir miktar narenciye kabuğu da atılabilir. Narenciye kabukları daha kesin bir çözüm demektir. Ancak karıncaların ölmesine de neden olur.
Bu yöntemler üsttekiler kadar masum değildir. Karıncalar için öldürücü kesin çözümler sunarlar.
Malzemeler
İki malzemeyi geniş bir kapta ılık su ile tamamen çözdürün.
Bir miktar pamuğa bu karışıma çektirin.
Bir eldiven ya da maşa yardımı ile ıslak pamukları kaptan çıkarın dolap arkalarına, dolap içlerine yerleştirin.
DİKKAT!
Pamuklar yalnızca karıncalar için değil diğer haşereler, ev böcekleri için de etkilidir.
Bu yöntemde boraks şekerli su yöntemi ile benzer biçimde çalışır.
Şeker karıncaları cezbeder ve karbonat ise onları öldürür.
1’e 1 limon ve karbonat ölçüsü ile karışımı hazırlayın. Karışımı tezgah üstlerine ve karıncaların geliş noktalarına sürün.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…