Kasap Süpürgesi

Kasap Süpürgesi Otu Nasıl Kullanılır? Faydaları

Kasap Süpürgesi ya da tavşan memesi otu;  yaprak dökmeyen çalı tipi bir bitkidir. Zambak ailesinin bir üyesidir. Bitkinin form olarak kuşkonmaza benzeyen yenilebilir sürgünleri vardır. Bu kısımlar oldukça acı olmasına rağmen yenebilir niteliktedir.

Kasap süpürgesinin ayrıca sert, dik, çizgili sapları ve sahte dikenli yaprakları vardır.

Latince ismi: Ruscus aculeatus

Kasap Süpürgesinin Faydaları Nelerdir?

2000 yıldan fazla bir süre önce bu bitki; müshil, idrar söktürücü ve kan terapötik (damarlara faydalı) bir ajan olarak not edilmiştir.

Bitkiden elde edilen özler, sular ve lapalar çağlar boyunca kullanılmıştır, ancak bu bitkinin tıbbi kullanımı geçen yüzyıla kadar yaygınlaşmamıştır.

1950’lerdeki ilk araştırmalar, kasap süpürgesi özlerinin vazokonstriksiyona neden olabileceğini ve bu nedenle dolaşım hastalıklarının tedavisinde kullanılabileceğini göstermiştir.

Bu amaçla kasap süpürgesinden çeşitli bileşikler izole edilmiştir. 2 birincil aktif saponin bileşiği, ruscogenin ve neoruscogenin’dir.

Kasap süpürgesi, varisli damarlar ve hemoroidler gibi venöz hastalıklar ve venöz yetmezlik için çeşitli ürün formülasyonlarında ve topikal tedavilerde aktif bileşen olarak kullanılmıştır.

Kronik venöz yetmezlik rahatsızlıkları ve hemoroid şikayetleri için destekleyici tedavi için oral kullanımı da onaylanmıştır. Veriler sınırlı olmasına rağmen kasap süpürgesinin ortostatik hipotansiyon için de yararlı olabileceği düşünülmektedir.

Dikkat!

Kasap süpürgesi otu tansiyon ve uyarıcı ilaçlarla etkileşime girebilir, bu nedenle doktorunuz tarafından açıkça belirtilmedikçe bunları birlikte almamanız gerekir!

Kasap Süpürgesi Nasıl Kullanılır?

Kasap süpürgesinin faydalarından yararlanmanın birkaç yolu vardır. Birçok kişi hap, yağ ve kremlerde bulunabilen ek formda bunu tercih eder.

Bazı insanlar kasap süpürgesi köklerini kuşkonmaz gibi yerler, ancak kokusu ve tadı kuşkonmazdan çok daha keskin ve acıdır. Bu herkesin tercih edeceği bir yöntem değildir.

Kökler ayrıca kurutulduktan sonra bitki çayı olarak demlenerek de kullanılabilir. Demlenen kökler balla tatlandırılabilir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

4 hafta önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

4 hafta önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce