Kastil sabunu; banyodan, mutfağa evinizin her köşesinde temizlik amacıyla kullanabileceğiniz doğal bir alternatiftir.
Doğa dostudur ve tamamen bitki bazlıdır. Sıvı ya da kalıp olarak satın alabileceğiniz hatta evinizde hazırlayabileceğiniz kastil sabununu gelin daha yakından inceleyelim!
Kastilya sabunu olarak da bilinen bu sabunun çıkış noktası İspanya’nın Kastilya bölgesidir. Çeşitli tarihi kanıtlara göre kastile dek tüm sabunlar yalnızca hayvansal yağlar ile yapılmaktaydı.
Kastilya sabunuyla beraber, sabun baz yağı olarak kullanılan sığır ve koyun yağının yerini zeytinyağı almıştır.
Ayrıca kastil sabunu ifadesi artık bitkisel temelli olarak hazırlanan sabunları kapsar biçimde de kullanılmaktadır.
Peki kastil sabunu diğer deterjan, deterjan bazlı temizleyiciler ve hayvansal bazlı sabunlardan nasıl ayrılır?
Öncelikle kastiller çok amaçlıdır ve genel bir temizlik amacıyla tasarlanmıştır.
Sentetik deterjanlar ise aksine yalnızca belirli bir amaçla kullanım için tasarlanır. Çamaşırlar için bir temizleyiciye, bulaşıklar için başka bir tanesine, yüzeylerin temizliği için başka birine ihtiyaç duyulur.
İkincisi kastil sabunları tamamen bitkisel temellidir ve üretim aşamalarında hiçbir hayvana zarar verilmemektedir.
Bu bakımda da vegan, vejeteryan hassasiyet ile tüketim alışkınlıklarını şekillendiren yüksek farkındalıklı tüketiciler için doğru bir tercihtir.
Üçüncüsü Kastilya sabunu, biyolojik olarak doğada tamamen parçalanabilir. Deterjanlar ise çok sayıda sentetik bileşenin bir araya gelmesi ile hazırlanır.
Bu bileşenlerin büyük çoğunluğu ise doğal kaynakların – en başta suların- kirlenmesinden sorumludur.
Kastil sabunları evinizin temizliğinde çok çeşitli amaçla kullanılabilir. Bunun yanı sıra cildiniz için de nazik bir temizleyici görevi görebilir.
Kastil sentetik koku ve boya içermez. Bu özelliği ile de çoğu cilt tipi için uygun yapıdadır. Sedef, egzama, akne gibi cilt sorunlarına meyilli ciltlerde dahi kullanılabilir. Dahası bu tür ciltlerde iyileşmeyi pekiştirebilir.
Kastil kuru ciltler için de kullanıma uygundur. Özellikle bu tür ciltler için hazırlanan kastillerde sıklıkla ilave hindistan cevizi yağı, hint yağı kullanılmaktadır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…