Kayısı çekirdeği yağı; anti mikrobiyal, anti inflamatuar etkileri olan kıymetli bitkisel temelli bir yağdır. Kayısı çekirdeğinin presslenmesi ile elde edilen yağın kimyasal yapısı acı badem yağı ile oldukça benzerdir.

Çekirdeklerden elde edilen yağ; oleik asit açısından zengindir. Kıymetli etkilere sahip olan yağ kozmetik sektörüde; kremlerde ve serumlar yaygın kullanılır.

Bu ürünler cildi derinlemesine nemlendirir, besler ve yumuşatır.

Çekirdekler ayrıca E vitamini açısından çok yüksektir; cilt tarafından kolayca emilir ve hassas ciltler dahil tüm cilt tipleri için uygun kabul edilir.

Lavanta veya nane gibi daha konsantre uçucu yağların uygulanması için taşıyıcı yağ göreviyle de kullanılır.

Bu kıymetli yağın en önemli özelliklerinden bir tanesi de hassas göz altı ve göz çevresine uygulanabilir nitelikte olmasıdır.

Koyu halkalar, göz altındaki şişlikler, göz torbaları, kaz ayakları için tercih edilir. Bu bölgedeki cildi güçlendirmeye yardımcı olur.

Yağın düzenli olarak uygulanmasıyla göz çevresindeki ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünün de azalabileceği düşünülmektedir.

Kayısı çekirdeği yağı gözaltına Nasıl uygulanır

Kayısı Çekirdeği Yağı Gözaltına Nasıl Uygulanır?

Kayısı çekirdeğinden elde edilen yağ; cilde doğrudan uygulamaya uygundur ve seyreltilmesine gerek yoktur.

Temiz bir makyaj pamuğuna ya da doğrudan parmaklarınıza 6-7 damla yağdan damlatın ve küçük hareketlerle masaj yaparak yağı cildinize uygulayın.

Cilt kısa sürede yağı emecektir, daha sonrasında yağın yıkanarak ciltten temizlenmesine gerek yoktur.

Uygulama sıklıkla gece bakım rutinin son adımı olarak tercih edilir. Bu biçimde yağ cildinizde tüm bir gece boyunca çalışır ve etki gösterir.

Mavi Anemon Çiçeği Yağı Göz Çevresi için Kullanılır mı?

Kayısı Çekirdeği Yağı Sedef için Etkili mi?

Sedef hastalığı, bazen gümüşi pullarla veya kalınlaşmış dokuyla kaplı, kızarık alanların yamaları olarak ortaya çıkan bir cilt rahatsızlığıdır.

Durum kroniktir ve uzun süreli bir tedavisi yoktur. Sedef hastalığı, bağışıklık sistemi kontrolden çıktığında ve cilt hücrelerinin çok hızlı büyümesine neden olduğunda ortaya çıkar.

Ortalama bir insanda, deri yeni hücrelerle değiştirilmek üzere birkaç haftada bir dökülür. Sedef hastalığında, sadece birkaç gün içinde yeni cilt hücreleri üretilir ve neticede lekeler oluşur.

Sedef ciltte kaşıntıya neden olabilir. Yamalar nispeten büyüyebilir ve geniş cilt alanlarını kaplayabilir.

Yeni tarihli bir araştırmaya göre sedef hastalığı tedavisi için kayısı çekirdeğinin faydaları olabilir.

 Topikal olarak uygulandığında, yağdaki bileşikler rahatlama sağlayabilir ve sedefli cildin lekelerini yatıştırabilir.

Başka bir araştırmaya göre sedef hastalığının dünya nüfusunun yüzde 2’sini etkilediği tahmin edilmektedir.

Acı kayısı esansiyel yağının cildin HaCaT hücrelerine uygulandığında büyümelerini durdurabildiği ve yağın sedef hastalığını tedavi etmek için umut verici olduğu düşünülmektedir.

Shea Yağı Göz Çevresi Kremi Tarifi

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

    Kargo hesapla