Keçi Boynuzu Özü ile Pekmezi Arasındaki Fark Nedir?

Keçi boynuzu Özü ile Pekmezi Arasındaki Fark Nedir?

Haydi gelin geleneksel pekmez ve meyve özü arasındaki farklara yakından bir göz atalım!

Keçi boynuzu Özü ile Pekmezi Arasında Kıvam Farkı

Keçi boynuzu özü daha yoğun kıvamlıdır. Şurup olarak kullanılabilir. Su ile seyreltilerek, hafif şekerli, iç ferahlatan bir içecek olarak da kullanılabilir.

Geleneksel keçiboynuzu (harnup) pekmezi ise keçiboynuzu özüne kıyasla da akışkan kıvamdadır. Su ile seyreltilmesi önerilmez. Kimyasal içerikli hazır toz ürünlere alternatif olarak, süt ile karıştırıldığında çocuklar için harika bir içecektir.

Şimdi Satın Al

Şeker İlavesi

Keçiboynuzu Özü içerisinde pancar şekeri dahil ilave hiçbir şeker ya da tatlandırıcı yoktur. İçerisinde şeker olmadığı, için ekşi ya da acı olduğunu düşünmeyin. En olgun zamanında toplanan meyveler, öze kendi şekerini, enfes aromasını lezzetini katar.

Geleneksel pekmezler, az miktarda da olsa pancar şekeri içerir. Pancar şekeri dışında, yapay tatlandırıcı, glikoz şurubu içermemelidir.

Şimdi Satın Al

Keçiboynuzu Pekmezindeki Doğru Isıda Hazırlanmadığında!

Keçiboynuzu (harnup) pekmezi ve harnup özünün hazırlanma aşamalarında mineral ve amino asit kaybı olmaması için ısının 60 dereceyi geçmemesi gerekir. Isıtma esnasından sabit, ve kontrol, 60 dereceyi geçmeyen bir ısı kaynağı kullanılmalıdır.

Bazı yanlış uygulamalı üretimlerde uzun ve yüksek ısıya maruz kalan pekmezde HMF değeri yükselir. HMF değerinin yüksek olması, kanserojen madde oluşumuna işaret etmektedir, sakıncalıdır.

Yani özetle, keçiboynuzu pekmezi de ve özü de yüksek ısılarda kaynatılmadan, sabit ısıda hazırlanmalıdır. Sıcaklığın 60 dereceyi geçmemesi çok önemlidir.

Şimdi Satın Al

Koruyucu, Yapay Şeker, Glikoz Şurubu ve Renklendirici Asla Kullanılmamalıdır!

Keçiboynuzu pekmezin de de, keçiboynuzu özünde de; koruyucu, yapay şeker, glikoz şurubu, renklendirici ve insan sağlığını riske atan hiçbiri madde asla kullanılmamalıdır!

Aslında yukarıda keçi boynuzu özü ve geleneksel keçiboynuzu özü için yazdığımız bilgiler diğer geleneksel pekmezler (üzüm, karadut gibi) ve özler (karadut özü gibi)  için de geçerlidir ve doğrudur.

Şimdi Satın Al

Keçi Boynuzu Özü ve Sağlıklı Doğal Pekmez Nereden Satın Alınır?

60 dereceyi geçmeyen sabit ısıda,kontrollü olarak üretilen leziz mi leziz, sağlık deposu keçiboynuzu özünü ve doğal keçiboynuzu pekmezini egepazarindan.com adresinden satın alabilirsiniz!

Şimdi Satın Al

Güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Sığla Yağı Yabani Kekik Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Cilt Bakımı

Çinko Oksit Kremi Tarifi

Çinko oksit, cilt bakımında yaygın olarak kullanılan bir bileşiktir, özellikle cilt tahrişi, pişikler, sivilceler, yanıklar…

1 gün önce
  • Beslenme

Aç Karnına Sirkeli Su İçmek Doğru mu? Faydalı mı?

Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…

5 gün önce
  • Tarif

Oyster Sos Nerede Kullanılır?

Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…

5 gün önce
  • Sağlık

At Kuyruğu Otu (Equisetum Arvense) Nasıl Kullanılır?

At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…

6 gün önce
  • Cilt Bakımı

Sarı Kilin Faydaları Neler? Nasıl Kullanılır?

Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…

6 gün önce
  • Tarif

Kav Mantarı Kremi Nasıl Yapılır?

Kav mantarı (Fomes fomentarius), halk arasında "ağaç mantarı" veya "çakmak mantarı" olarak da bilinir. Genellikle…

1 hafta önce