Kedilerin Su Tüketimi Ne Kadar Olmalı? Kediler Neden Az Su İçer? Kedim Su İçmiyor, Ne Yapmalıyım?
Kediler biz insanlara ya da köpeklere kıyasla oldukça az miktarda su tüketirler. Kediler su ihtiyaçlarını çoğu zaman tükettikleri gıdalar ile almaya alışıktır.
Ancak günümüzde çoğu evcil kedi kuru mamalar ile beslenir. Ve kuru mamalar suyu tamamen alınmış besinlerdir. Yani tamamen kuru mama ile beslenen ev kedileri su ihtiyaçlarını yedikleri besin vasıtası ile alamazlar. Bu nedenle zaman zaman yaş mama ya da et, tavuk gibi hayvansal gıdalar ile beslenmeleri desteklenmelidir.
Ancak çoğu zaman bu da yeterli değildir. Bu nedenle kedilerin su tüketim alışkanlıkları da mutlaka desteklenmelidir.
Bu noktada kedimizin daha çok su tüketmesini sağlamak için bizim de yapabileceğimiz bazı şeyler ve alabileceğimiz küçük önlemler vardır.
Öncelikle her an ulaşabileceği taze su kaynaklarının olması çok önemlidir.
Suyun beklemiş, kirlenmiş ya da yosunlaşmış olmaması gerekir. Kediler beklemiş ve kirli suyu içmekten hiç hoşlanmaz. Bu nedenle sularının her daim ulaşılabilir ve taze olduğundan emin olmamız gerekir.
Su kabının derinliği ve hangi materyalden yapıldığı da önemlidir. Çok derin kaplar kedilerin su içmesini zorlaştırır.
Plastik kaplar ise kokuya ve yosunlanmaya neden olur.
Sığ cam ya da sığ paslanmaz çelik kaplar kedinizin su kabı olmak için idealdir.
Kabın geniş olması ise suyu kediniz için daha ideal kılacaktır.
Kedinize seçenek sunmak da iyidir. Evinizin çeşitli köşelerine su kabı koymak onun hem avcı yönünü, hem de su içme alışkanlığını arttıracaktır.
Eğer böyle bir sorun ile karşı karşıyaysanız kediniz için akar su sağlayan makinalardan tedarik edebilirsiniz. Bu makinalar su akışı ile onun ilgisini çekecek ve ona her an taze su sunacaktır.
Çoğu insan gibi çoğu kedi de suyunu soğuk olarak tüketmeyi tercih eder. Aşırıya kaçmadan kedinize soğuk su verebilirsiniz. Bu su tüketimini arttıracaktır.
Bu miktar kedinizin özellikle kilosuna göre değişiklik gösterebilir.
Örneğin 10 kiloluk bir kedi günlük olarak çeyrek litre kadar su içmelidir. Ancan bu miktarın tamamını doğrudan su içerek alması gerekmez. Tükettiği gıdalar vasıtasıyla da bu miktarın bir kısmını karşılayabilir.
Peki kedimiz yeterince su tüketmezse ne olur? Ne gibi sorunlar ile karşılaşır?
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…