Sağlık

Kekik Yağı Soğuk Algınlığı ve Nezle için Nasıl Kullanılır?

Kekik yağı, soğuk algınlığı ve nezleden hem korunmada hem de doğal destek tedavide en etkili yağların başında gelir. Boğaz ağrısına karşı da tesirli olduğu bilinmektedir.

Kekik yağı;

  • antibakteriyel,
  • antiviraldir,
  • antifungusdur,
  • antitümördür,
  • anti-inflamatuardır,
  • antiparaziterdir.

Kekiğe, kokusunu ve tadını veren karvakrol isimli maddeninin Corona virüse karşı da koruma sağladığı ve hastalığın tedavisinde de kullanılabileceği uzmanlarca düşünülmektedir.

Kekik yağı, bitkinin yapraklarından ve çiçeklerinden hazırlanır. Bu şekilde hazırlanan yağ, içinde çok kıymetli maddeler içerir.

Timol, bu içeriklerden bir tanesidir; doğal antiseptiktir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Rozmarinik asit, kekik yağında bulunan ve antihistaminik özellik taşıyan bir diğer çok kıymetli maddedir.

Narinjin, antioksidandır ve virüslere karşı savaşabilir.

Bir diğer madde betakaryofilen, güçlü bir iltihap önleyicidir.

Soğuk Algınlığı ve Nezleye Karşı Kekik Yağı Nasıl Kullanılır?

Öncelikle, ev içinde bir kişi hastalığı yakalandıysa ve diğer aile bireylerine de virüsün bulaşmasına engel olmak istiyorsanız, kekik yağını deterjanınıza, yerleri sildiğiniz suya, ellerinizi yıkadığınız sıvı sabuna, çamaşır ve bulaşık makinasına birkaç damla kadar ekleyebilirsiniz. Bu hastalığın ev içinde yayılmasına engel olacaktır ve doğal bir koruma kalkanı oluşturacaktır.

Yapılan bir araştırmaya göre, %.5 oranında kekikyağı eklenmiş olan sıradan sıvı sabun; antibakteriyel el sabunu olarak satılan sıvı sabunlar kadar etkili şekilde mikroplar ile savaşabilmektedir.

Kekik Yağı Satın Al Şimdi Satın Al

Kekik Yağı Nasıl Kullanılır?

Nezle ve soğuk algınlığına karşı ağız yolu ile de alınabilir. Güçlü bi kokusu ve aroması olduğu için portakal suyu, hindistan cevizi yağı ya da zeytinyağı içinde seyreltilerek kullanılabilir.

Tadından rahatsız olmayanlar, 2-3 damla kekik yağını dil altına damlatarak da tüketebilir. Bu şekilde emilimi ve etkisi çok daha fazla olacaktır.

Kekik Yağı Ne Kadar Kullanılır?

Günde 2 defayı geçmeyecek şekilde 2-3 damla olarak kullanılabilir. Bu ölçü yetişkin kişiler içindir. Kekik yağının, 10 günden daha uzun süre ara verilmeden kullanılması önerilmez. İdeal kullanım süresi 7-10 gün arasındadır.

Şimdi Satın Al

KekikYağı ve Hamilelik

Hamile ve emziren kadınların; çocuk ve bebeklerin kullanımına uygun bir yağ değildir.

Ayrıca tansiyon hastalarının ve kalp hastalarının da kekik bitkisinin yağını kullanmaması gerekir.

Şimdi Satın Al

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

 

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Beslenme

Taze Kişniş Tadı Neden Sabun Gibi?

Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…

15 dakika önce
  • Beslenme

Sahte Zeytinyağı İçinde Ne Var?

Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…

23 saat önce
  • Sağlık

Ruj Sağlığa Zararlı mı?

Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…

4 gün önce
  • Sağlık

Lip Balm Bağımlılık Yapar mı?

Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…

4 gün önce
  • Sağlık

Brassaiopsis Glomerulata Nedir? Faydaları

Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…

5 gün önce
  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

2 ay önce