Kepse baharatı, diğer adıyla Kabsa baharat karışımı, Basra Körfezi mutfağında, özellikle Kabsa adı verilen geleneksel bir pirinç yemeğinin hazırlanmasında yaygın olarak kullanılan bir baharat karışımıdır.
Kepse baharatının içindeki malzemeler yöreye ve aşçının tercihine göre değişmekle birlikte genellikle tarçın, kakule, karanfil, kimyon, kişniş, karabiber ve muskat karışımından oluşur.
Bazı varyasyonlar safran, zerdeçal ve yenibahar gibi diğer baharatları da içerebilir.
Kepse pilavı yapımının dışında et, sebze veya çorbalarda çeşni olarak da kullanılabilmekte ve çeşitli yemeklere sıcak, yoğun, aromatik bir tat katabilmektedir.
Kepse Pilavı (Kepse Pirinci) Nedir? Nasıl Yapılır?
Kepse pirinci, diğer adıyla Kabsa pirinci, Basra Körfezi mutfağında yaygın olarak servis edilen geleneksel bir pirinç yemeğidir. Tipik olarak uzun taneli basmati pirincinin ya da Yasmin pirincinden ; baharatlar, et (tavuk, kuzu veya sığır eti gibi) ve sebzelerle pişirilmesiyle yapılır.
Kepse pilavının tam tarifi yöreye ve aşçının tercihine göre değişiklik gösterse de genellikle tarçın, kakule, karanfil gibi baharatların yanı sıra domates, soğan, sarımsak gibi malzemeler içerir. Bazı varyasyonlar, kuru üzüm veya badem gibi kuru meyve ve kuru yemişleri de içerebilir.
Bu özel ve lezzetli tarif; genellikle özel günlerde veya toplantılarda en önemli ana yemek olarak servis edilir ve Basra Körfezi bölgesindeki birçok hanenin temel gıda maddesidir. Genellikle salata veya yoğurt bazlı sos gibi çeşitli eşlikçilerle servis edilir.
Web sitemizden orijinal kepse baharatını güvenle temin edebilirsiniz. Baharat karışımını pilavlarınızda ve diğer et, tavuk, sebze yemelerinizde; çorbalarda kullanabilirsiniz.
Şimdi Satın AlBilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…
Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…
At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…
Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…
Kav mantarı (Fomes fomentarius), halk arasında "ağaç mantarı" veya "çakmak mantarı" olarak da bilinir. Genellikle…
Çemen otu (Trigonella foenum-graecum), mutfaklarda baharat olarak kullanıldığı gibi, geleneksel tıpta da birçok sağlık sorununa…