Kereviz Sapı Suyu
Kereviz yeşil yapraklı sebzeler arasında yüksek lif içeriği ile en sağlıklı olanlardan. Kereviz sapı suyu da son zamanlarda adından sıklıkla söz edilen bir içecek.
Kereviz suyunun zaman zaman sağlıklı bir alternatif olarak kahvaltılara eşlik etmesi, ara öğünlere eklenmesi şahane bir fikir. Peki ya onu obezite, tiroid sorunları, akneye ve daha çok çeşitli sorunlara karşı tedavi edici biçimde kullanılabileceğimizi söyleyen görüşler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Haydi gelin kereviz sapı suyunu daha yakından inceleyelim! Hangi hastalıklarda tedavi edici amaçla kullanılabilir? Bilim insanları bu konuda neler söylüyor bir bakalım!
İltihap azaltıcı ve engelleyici fitotonrient adı verilen bitki bileşiklerince zengindir. Bu bileşenler güçlü antioksidan görev görür ve yaşlanmaya neden olan serbest radikallerle savaşır.
Kereviz sapı suyu, vücudu hidrolize eder, su ihtiyacını karşılar. Şeker içeriği de çok düşüktür.
Tariflerde genellikle kereviz sapı tercih edilir, bitkinin asıl faydası saplardadır. Fakat kereviz kökü suyu da içilebilir. Kereviz sapı kaynatıp içmek gibi alternatif yöntemler de zaman zaman uygulanabilmektedir.
Haşlanmış kereviz suyunun faydaları çiğ kereviz suyu kadar fazla değildir. Isıya maruz kalan çoğu besinde olduğu gibi kerevizde de besin değeri kaybı olmaktadır. Fakat haşlanmış kereviz gaz yapıcı etkisinden büyük oranda arındığından tercih edilir.
Kereviz suyunun yapılışı oldukça pratiktir basit bir meyve sıkacağı işinizi görecektir.
Kereviz Tohumuİktidar sorunu yaşayan erkeklerin kullanabileceği kereviz suyu ve maydonozu bir araya getiren kereviz sapı suyu kürü vardır. Bu kürün etkililiği tartışmalıdır.
Kereviz suyunun vücutta olumlu etkileri olacağı gibi aşırı tüketiminde zararları da olabilir. Öncelikle yalnızca kereviz suyu içeren radikal diyetler vücudun yeterli besinden mahrum kalmasına neden olacağından kesinlikle önerilmez.
Kereviz sapı suyu detoks uygulamalarının uzun süreli devam ettirilmesinin ciddi sonuçları olabilir. Bu detoks uygulamalarının kanser ya da tiroid gibi ciddi hastalıklar üzerinde tedavi edici etkisi olduğu iddialarını destekleyen bilimsel araştırmalar da bulunmamaktadır.
Bunun yanı sıra kereviz suyu yüksek tuz içeriğine sahiptir. Bu özelliğiyle tuzdan kaçınması gereken kimselere tavsiye edilmez.
Ayrıca, kereviz suyu kerevizin aksine lif bakımından zayıftır. Kahvaltı gibi ana bir öğünün kereviz suyu ile geçiştirilmesi, günün ilerleyen zamanlarından aşırı acıkmanıza neden olur.
1 su bardağı kereviz suyu için:
Kalori: 42.5
Protein: 2 gram
Karbonhidratlar: 9.5 gram
Şeker: 5 gram
Bunlara ek olarak; magnezyum, fosfor: potasyum, sodyum, A Vitamini,
C Vitamini, K Vitamini, çinko, bakır, folat, biyotin ve B vitaminleri içerir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Doğal yağlar cilt bakımında altın çağını yaşıyor. Ancak her doğal yağ, her cilt tipi için…
Çinko oksit, cilt bakımında yaygın olarak kullanılan bir bileşiktir, özellikle cilt tahrişi, pişikler, sivilceler, yanıklar…
Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…
Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…
At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…
Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…